Sós Csaba is megszólalt az úszók doppingbotránya ügyében

Napok óta az tartja lázban a magyar sportéletet, hogy kiderült, három sportoló doppinggyanúba keveredett, s közülük ketten úszók, egyikük ráadásul sajtóhírek szerint ismert olimpikon. A vizsgálat jelenlegi állása szerint nem lehet nevén nevezni az érintetteket, ezt Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya sem tette meg, de röviden beszélt az ügy jelenlegi állásáról.

Magyar Nemzet
2022. 12. 21. 9:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) múlt kedden frissítette a folyamatban lévő magyar doppingügyek listáját a hivatalos honlapján, eszerint két úszóra és egy birkózóra vetült a gyanú árnyéka. A szervezet ennél többet nem közölt a sportolók személyiségi jogaira hivatkozva, ám a sajtóban terjednek a pletykák, az Index pedig körbeírta az érintett úszókat, miszerint mindketten pillangóúszók, a férfi ismert olimpikon, a női magyar bajnok. Lapunk fontosnak tartotta ehhez hozzátenni, hogy információink szerint nem a legismertebb magyar úszó került bajba.

Itt tart a doppingbotrány jelenleg, amihez Sós Csaba az M1 reggeli hírműsorában tette hozzá a magáét szerdán. Először is tisztázta, természetesen tudja, kik az érintett úszók, de a nevüket nem árulhatja el, azt azonban megerősítette, hogy egy női és egy férfi versenyzőről van szó. Sós türelemre intett, szerinte ugyanis a doppingolás és a doppingvétség között nagy különbség van, jelenleg pedig nem egyértelmű a helyzet az úszók ügyében, ahogy fogalmazott: a jogi oldalon vannak kérdőjelek.

Borítókép: Sós Csaba szövetségi kapitány a római úszó Eb-n (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.