A Chelsea nem tud leállni, csúcsösszeget fizetne egy világbajnokért

A nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján az a Chelsea került megint a középpontba, amely egy csillagászati összegű tranzakcióval már meghökkentette a szurkolóit. Most egy fiatal argentin világbajnokért, Enzo Fernándezért szurkolna le Angliában csúcsnak számító összeget, ugyanakkor elengedné Európa-bajnok olasz játékosát, Jorginhót, akit az Arsenal szerződtetne.

Magyar Nemzet
2023. 01. 31. 11:50
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a Chelsea 70 millió fontért megszerezte a Sahtar Donyecktől az ukrán Mihajlo Mudrikot, valamint 38 millió fontot fizetett a Monacónak a francia védő Benoit Badiashile játékjogáért, aligha hittük volna, hogy nem a Mudrik-ügy lesz a legérdekesebb átigazolási akciója. Csillagászati összegeket csak csillagászati összegekkel lehet felülmúlni, és most úgy tűnik, a Chelsea ezt meg is teszi. Az átigazolási időszak kedden éjfélkor ér véget, tehát már nagyon gyorsan kell cselekedni.

 

A londoni klub január elején már tárgyalt a Benficával Enzo Fernández megszerzéséről, de akkor nem akarta kifizetni a világbajnok argentin futballista 105 millió fontos, azaz 120 millió eurós kivásárlási árát. Most azonban megbízható és jól értesült sajtóforrások szerint a két fél újrakezdte a tárgyalásokat, és az adókat is beleszámítva az angol klubnak mintegy 160 millió eurót kellene fizetnie, igaz, állítólag nem egy összegben, hanem részletekben, és a vételár negyede a nevelő egyesületet, az argentin River Plate-et illeti. 

Ezzel együtt ha az üzlet létrejön, akkor az angol csúcs lesz a vételárat tekintve, jelenleg még a legdrágább a PL-ben, 2021-ben 100 millió fontot fizetett érte a Manchester City az Aston Villának.

Enzo Fernández a nyáron került a portugál csapathoz 10+8 millió euróért, és a szerződése 2027 nyaráig szól. Arról ellentmondó információk érkeznek, hogy ő maga szorgalmazza-e a londoni költözését. Egyesek szerint nagyon vonzó számára a Chelsea ajánlata, más forrás viszont arról szól, hogy jól érzi magát Lisszabonban, ahol 29 meccsen négy gólt és hét gólpasszt hozott össze az ősszel.

Fotó: AFP

És ezzel még nincs vége, hiszen az angol klubnak helyet kell csinálnia a keretében, és egy nagy névtől is megszabadulhat. Az olasz Európa-bajnok Jorginhónak a nyáron lejár a szerződése, és a Chelsea jutányos áron megegyezne az eladásáról, a vevő pedig a nagy londoni vetélytárs, a Premier League élén álló Arsenal lenne. A brazil származású 31 éves olasz futballista 2018 óta 213 mérkőzésen 29 gólt szerzett a Chelsea színeiben. Jorginho korábban a Hellas Verona és a Napoli csapataiban töltött ígéretes éveket, majd egykori edzője, Maurizio Sarri hívószavára került a londoniakhoz, azonban mivel nem hajlik a nyáron lejáró szerződése megújítására, most elválhatnak az útjaik.

Borítókép: Enzo Fernández jó idényt futott eddig a Benficában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.