A Ferencváros klasszisa hosszú idő után visszatér a válogatottba

Férfivízilabda-válogatottunk szövetségi kapitánya, Varga Zsolt ma kihirdette a márciusi világkupa-selejtezőre készülő válogatott keretét, amelyben ismét ott van az olimpiai bajnok Varga Dénes. A csapat március 2-án találkozik először, aztán a hazai edzéseket követően március 8-tól 14-ig Zágrábban játssza le az öt selejtező mérkőzést.

Magyar Nemzet
2023. 02. 23. 12:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kapitány néhány kivételtől eltekintve ugyanazoknak küldött meghívót, akik a januári összetartáson szerepeltek – kivéve a kapusok „csapatát”, ahol négyen kezdik meg a gyakorlást, illetve az év elején még kereten kívüliként tréningező fiatalok közül Mészáros Mátyás és Vismeg Zsombor immár „rendes kerettagként” lehet ott a medencében. És persze akad még egy régi-új név: az olimpiai bajnok a Ferencváros 35 éves klasszisa a júniusi vb után első ízben csatlakozik a válogatott keretéhez.

– Jeleztem korábban is, hogy Dumi tavasztól visszatér, a hangsúly pedig azon van, hogy a csapat elkezdjen komolyan együtt dolgozni, és végre játsszunk újra éles mérkőzéseket – közölte Varga Zsolt a kerethirdetés kapcsán a magyar szövetség hírlevelében. – Terveim szerint ez az a keret, amiből a vb-csapat is összeáll majd, és amelyből hosszabb távon építkezhetünk, de természetesen nem zárt, azaz indokolt esetben még be lehet kerülni.

A világkupa-selejtező kapcsán a kapitány elmondta, fiatalabb csapattal kíván nekivágni a túrának.

– Egy ilyen sorozatterhelésen derül ki, kire lehet számítani az igazán éles téthelyzetekben. Egy világbajnokságon már nem lehet kísérletezni, embereket próbálgatni, egy ilyen torna, még ha a jelentősége azért kisebb is, terhelésben hasonló, azaz alkalmas arra, hogy felmérjünk mindenkit, akit szeretnénk – szögezte le a szakvezető.

Varga Zsolt egyértelművé tette, hogy mindez ugyanakkor nem mehet az eredményesség rovására.

– Továbbra is abszolút eredménycentrikusak vagyunk, azaz maximálisan a világkupadöntő a cél, nem is lehet más, hiszen ez a magyar vízilabda-válogatott – mondta Varga Zsolt.

A gárda a Duna Arénában tartja majd az edzéseit március 2-tól 6-áig, majd 7-én indulnak a kiválasztottak Zágrábba, ahol a FINA világkupa-sorozat egyik európai selejtezőcsoportjának tornáit rendezik.

A selejtező tervezett programja:
március 8. 20.30: Franciaország–Magyarország
március 10. 19.00: Magyarország–Olaszország
március 11. 20.30: Japán–Magyarország
március 13. 19.00: Egyesült Államok– Magyarország
március 14. 20.30: Magyarország–Horvátország.

A válogatott kerete:
kapusok: Gyapjas Viktor (BVSC) Lévai Márton (OSC), Szakonyi Dániel (FTC) (FTC)
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (OSC), Aranyi Máté (OSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Vasas), Manhercz Krisztián (OSC), Mészáros Mátyás (BVSC), Molnár Erik (FTC), (FTC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), (Olympiacos), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Vismeg Zsombor (Szolnok), (Pro Recco)

Borítókép: az olimpiai bajnok Varga Dénes immár Varga Zsolt szövetségi kapitány rendelkezésére áll (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.