Fradi: Sigér jó játéka a gyógyír Csercseszov mesternek az újabb sérülésekre

Újabb két játékos, Sammy Mmaee és Pászka Lóránd dőlt ki a Ferencváros keretéből. Sztanyiszlav Csercseszov csak annak örülhet a Leverkusen elleni Európa-liga-nyolcaddöntő előtt, hogy Sigér Dávid kezdőként jól játszott, úgy néz ki, a 32 éves középpályás ismét nemzetközi teljesítményre képes.

Magyar Nemzet
2023. 02. 27. 9:11
SIGÉR Dávid; FERENCZI János
Labdarúgó NB I - Debreceni VSC-Ferencvárosi TC Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros örülhet annak, hogy 2-0-ra nyert Debrecenben a labdarúgó NB I 21. fordulójában, Sztanyiszlav azonban az újabb két sérülés miatt bosszankodik. Miként egy hete megírtuk, a Kisvárdán térdszalag-szakadást szenvedett Muhamed Besicet már meg is műtötték, de kisebb sérüléssel bajlódik és nem is lépett pályára a DVSC vendégeként Kovacevic, Vécsei, Baráth, Tokmac, Owusu és Mercier. A Fradi nélkülük is simán nyert, ám Debrecenben tovább bővült a sérültek listája: Samy Mmaee a Babunszkival való ütközést sínylette meg, Pászka pedig meghúzódott, mindkettőjüket le kellett cserélni. Kész szerencse, hogy Zachariassen megúszta Mance kíméletlen belépőjét (a durva szabálytalanság, amiért kiállították Mancét, megnézhető az M4 Sport videóján).

TRAORÉ, Adama
Szinte telt ház előtt játszott a Ferencváros és a DVSC a Nagyerdei Stadionban. Fotó: Czeglédi Zsolt

– Hétfőn és kedden zajlanak majd a vizsgálatok. Nagyon remélem, hogy nem komolyak a sérüléseik – mondta Samy Mmaee és Pászka állapotáról Csercseszov.

– Nagyon jó mérkőzést láthattunk. Számomra nem volt meglepetés, hogy rengeteg néző előtt léphettünk pályára. Szeretnék nagyon sok ilyen meccsen részt venni, mindig zsúfolt lelátók előtt játszani. Szerintem elégedettek lehetnek azok, akik itt voltak és azok is, akik tévén keresztül nézték a bajnokit – természetesen az orosz tréner is örült annak, hogy majdnem telt ház előtt játszottak a Nagyerdei Stadionban.

Debrecenben ismét ott volt az FTC keretében Carlos Auzqui is, aki nemrég ittasan okozott közlekedési balesetet. Csercseszov a Nemzeti Sport újságírójának kérdésére elmondta, átbeszélték vele a történteket, megkapta a büntetését, így ami történt, már a múlté. Az edzéseken jól dolgozik, ezért nevezte a mérkőzésre.

Csercseszov beszélt Sigér Dávid teljesítményéről is, a 14-szeres válogatott középpályás kezdőként játszott kimondottan jól.

– Sigér Dávid mint minden más játékos, nagyon jól végezte a dolgát Debrecenben. Nem volt meglepő számomra, hogy ilyen jó teljesítményt nyújtott, de annak is örülök, hogy elkerülik a sérülések – jegyezte meg Csercseszov.

Sigér: Én vagyok a legéhesebb a sikerre az egész keretben

Sigér egy éve tért vissza a térdszalag-szakadásból, s még fél évre volt szüksége, hogy visszanyerje a formáját.

– Azért hajtok az edzéseken, amíg össze nem esek, hogy amikor lehetőséget kapok, akkor ne legyenek fizikai korlátaim. De jó csapatban könnyű jól játszani, ahogy mondják, én magam pedig talán a legéhesebb vagyok most a sikerre az egész keretben

– nyilatkozta Sigér az M4 Sportnak, majd ő is szót ejtett a kiváló hangulatról. Azt sem hallgatta el, kicsit tartott a kiállítástól, hiszen korán, már a 22. percben sárga lapot kapott.

 

– A második szabálytalanságom előtt már átfutott az agyamon, hogy helyet kellene cserélnem Esitivel, mert ennek így rossz vége lehet. Ha felveszi a labdát, akkor már nagyon nehéz megállítani, én pedig nem kockáztathattam. Szerencsére bejött a váltás, Esiti pedig már úgy tudott belemenni ezekbe a szituációkba, ahogy ilyenkor kell.

Szrdjan Blagojevicset is megérintette a hangulat

– Mindenekelőtt megtiszteltetés volt, hogy ilyen remek futballesemény résztvevője lehettem, fantasztikus volt ennyi néző előtt irányítani a csapatot egy ilyen jó összecsapáson – Szrdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője is először a kiváló hangulatról beszélt. – Az első félidő taktikailag érdekesen alakult, két különböző stratégia csapott össze, ami elsősorban az edzők számára lehetett fontos, de remélem, a nézők is élvezték. Nem játszottunk rosszul a bajnok ellen, Ryan Mmaee egyéni villanásának köszönhetően szerzett vezetést az FTC, ám a második játékrész nem tetszett, mert elvesztettük az irányítást. Miért nem volt olyan gördülékeny a csapat támadójátéka? Elsősorban az ellenfél erőssége miatt. A ferencvárosiak jól felkészültek belőlünk, stabilan védekeztek, és bár eljutottunk a támadóharmadukig, nem hoztunk jó döntéseket, nem voltunk kellően nyugodtak. Az FTC jó csapat, talán emiatt nem tudtunk elég veszélyt jelenteni a kapujára.

Dzsudzsák a vezér

– Nem titok, nagy értéke a csapatunknak tapasztalata, képességei és a ragyogó szöglet- és szabadrúgásai miatt. Rendkívül motivált volt a mérkőzésen, igaz, a többiek is elhivatottan küzdöttek. Sajnálom, hogy nem tudtuk megörvendeztetni a szurkolóinkat, mert megmutatkozott a csapat karaktere. Dzsudzsák Balázs csapatkapitányként jó irányba vezeti a csapatot, segít, hogy készen álljunk a csütörtöki kupameccsre – méltatta a Szrdjan Blagojevics a századik NB I-es meccsét játszó Dzsudzsák Balázst.

Borítókép: figyeljék csak a feszülő combizmokat! Sigér Dávid erőnléte a régi (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.