Hírek Oroszország felől: Csercseszov aggódik a jövő miatt

Sztanyiszlav Csercseszov a Kecskemét ellen 1-1-es döntetlenre végződött találkozó után úgy fogalmazott, elsősorban nem az eredmény, hanem a sok sérült miatt aggódik. Muhamed Besicet már meg is műtötték, de sérült Kovacevic, Vécsei, Baráth, Tokmac, Owusu és Mercier is, ezért nagyon hiányzik a télen az Union Berlinhez igazolt Laidouni. A helyzet tényleg aggasztó az Európa-liga nyolcaddöntője előtt.

Magyar Nemzet
2023. 02. 20. 9:49
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztanyiszlag a Kecskemét ellen 1-1-es döntetlenre végződött bajnoki mérkőzésen sérülés miatt kénytelen volt lecserélni Adnan Kovacevicet, majd a találkozó után elárulta, hogy rajta kívül Vécsei Bálint és Xavier Mercier sem teljesen egészségesen jött le a pályáról.

A lista bővethető. A Kecskemét elleni összeállításból kiderül, hogy Tokmac sem játszott, mert ő is sérült, Besic pedig, akinek Kisvárdán szakadt el a térdszalagja, már túl is van a műtéten, de a télen igazolt és a Paks ellen góllal debütált Owusu Kwabena is kidőlt időközben.

Csercseszov további részletekkel is szolgált. Nem egyedi esetként a friss hírek Oroszország felől érkeztek vissza Magyarországra. Az Üllői út 129 portál szemlézte a Ferencváros orosz trénerével az orosz sajtóban készült interjút, amelyben a szakember a következőképpen kesergett:

– Azt preferálnám, ha az Európa-ligában hazai pályán kezdenénk, de amennyire tudom, idegenben fogunk. Ha így, hát így. Sokkal fontosabb, hogy milyen állapotban közelítünk ezekhez a meccsekhez. Sajnos elvesztettük két kulcsjátékosunk, mindketten védekező középpályások. Laidouni Németországba távozott, Besic pedig súlyos sérülést szenvedett: már meg is operálták Innsbruckban, az év vége előtt aligha fog visszatérni. Tokmac is sérült most, akárcsak az újonc Owusu, akit sikerült neveznünk az El-re. Egy másik új játékosunkat, Baráth Pétert, aki nemrég érkezett Debrecenből, már nem sikerült benevezni,  de amúgy is gondja van a lábával. Úgyhogy van min gondolkodnunk.

 

Csercseszov később visszatért Laidounira, akit, ő is úgy gondolja, kötelessége volt elengedni a Ferencvárosnak, hiszen az Union Berlinnel a Bundesliga élvonalában szerepel.

 

Jegyezzük meg, Laidouni az Európa-ligában akár ellenfélként térhet vissza a Groupama Arénába.

 

Az orosz sajtót érthetően továbbra is foglalkoztatja, Dzjuba esetleges ferencvárosi szerződése, amire Csercseszov így reagált:

– A sportigazgatónk, Hajnal Tamás is megkérdezett Dzjubáról. De ő nagyon okos és pontosan tudja, hogy pénzügyileg mik a határaink. Artem igényeinek nem tudtunk volna megfelelni, így sok sikert neki a Lokomotívnál.

A Ferencváros a labdarúgó NB I 21. fordulójában vasárnap a jó formában lévő Debrecent fogadja.

Borítókép: Vécsei Bálint is kisebb sérüléssel bajlódik (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.