Aligha kérdés, ki lenne a legrosszabb ellenfél a Fradi számára az El-ben

A labdarúgó Európa-ligában beindult a tavaszi szezon a legjobb 16 közé kerülésért vívott párharcokkal. Mivel a magyar bajnok Ferencváros ősszel elképesztő teljesítménnyel megnyerte a csoportját, ebben a körben még nem kell játszania, de a klubnál már figyelhetik a lehetséges ellenfeleket, hiszen a nyolc továbbjutó közül kerül majd ki a Fradi nyolcaddöntős ellenfele. Az Origó összeállításában megnézte, hogy kik a Fradi lehetséges El-ellenfelei, és milyen formában várják a kupatavaszt.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2023. 02. 20. 8:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-liga párharcok novemberi sorsolásánál a Fradi legendája, Gera Zoltán segédkezett a Bajnokok Ligája-csoportharmadikok és az El-csoportmásodikok összesorsolásánál.

Barcelona (spanyol)–Manchester United (angol), az első meccsen 2-2
Juventus (olasz)–Nantes (francia), 1-1
Sporting (portugál)–Midtjylland (dán), 1-1
Sahtar Donyeck (ukrán)–Rennes (francia), 2-1
Ajax Amsterdam (holland)–Union Berlin (német), 0-0
Bayer Leverkusen (német)–AS Monaco (francia), 2-3
Sevilla (spanyol)–PSV Eindhoven (holland), 3-0
Salzburg (osztrák)–AS Roma (olasz), 1-0

– 2016-ban, amikor a futball-Eb volt, és kiválóan szerepeltünk, megvicceltük a portugálokat is, megállították a körúton a villamost, és fönt táncoltak az emberek a tetején. Azt kívánom, hogy március 16-án, amikor a következő sorsdöntő meccsünket játsszuk, és be fogunk jutni a legjobb nyolc közé, akkor ezt a hangulatot éljük meg ebben a városban – mondta Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke az végi köszöntőjében.

Az európai topcsapatok számára a Bajnokok Ligája-szereplés a legfontosabb, mert sokkal több pénz van benne, mint az Európa-ligában. Ezáltal gyakran előfordul, hogy ha egy sztárcsapat ebben a sorozatban lép pályára, akkor nem veszi komolyan a meccseket addig, amíg elérhető közelségbe nem kerül a trófea.

Mivel az El-győztes a következő szezonban automatikusan kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába, olyan is előfordulhat, hogy egy edző teljesen feladja hazája bajnokságát, és El-győzelemben bízva mindent feltesz egy lapra.

Emlékezetes példa erre a 2016/17-es szezon, amikor a José Mourinho vezette Manchester Unitednak esélye sem volt a legjobb négybe kerülésre a Premier League-ben, a portugál edző pedig a szezon utolsó felében már a bajnokságban pihentetett, az El-ben pedig a legjobbjait küldte pályára, ami aztán meghozta a klub történetének azóta is utolsó európai kupatrófeáját.

Mint ismert, a Juventusnál kettős könyvelést folytattak, s az átigazolási szerződésekben hamis számokat szerepeltettek, emiatt 15 pontot levontak a csapattól az olasz bajnokságban. A Juventus a 7. helyen áll a Serie A-ban, 12 pont a hátránya a BL-szereplést érő negyedik helytől. A bajnokságon keresztül a Juventusnak halvány esélye van odaérni a legjobb négybe, így a torinói csapatnak meg kellene nyernie az Európa-ligát, hogy jövőre is a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelhessen. A Fradi számára így nagy valószínűséggel a Juventus lenne a legrosszabb ellenfél, hiszen a torinói csapat az életéért küzd.

Ugyanakkor a Sporting–Midtjylland párosításból egyik csapat sem lenne verhetetlen a Fradinak.

Az Origó cikke ITT olvasható.

Borítókép: Dibusz Dénes is gondolkodhat azon, vajon kik rohamozzák majd a kapuját (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.