Magyar játékvezető dirigál holnap a Liverpool–Real Madrid BL-meccsen

A katari világbajnokságon a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nagyon kitolt vele, az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) viszont továbbra is magas polcon van Kovács István. A romániai, nagykárolyi játékvezető dirigál kedden a Bajnokok Ligájában a Liverpool–Real Madrid találkozón.

Magyar Nemzet
2023. 02. 20. 7:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács István hiába került be a FIFA vb-keretébe, tavaly év végén a katari tornán egy meccset sem kapott, nyolc mérkőzésen tartalék játékvezetőként működhetett közre, a cseréknél emelgethette a táblát, és ő mutatta be, hogy a találkozókon hány perc a hosszabbítás – ennél többet érdemelt volna. Kovács a vb után ezt nem tette szóvá, diplomatikusan azt mondta, a játékvezetőnek azt a feladatot kell megoldania, amit kap, és tartalék játékvezetőként is sok tapasztalatot szerzett, amit hasznosíthat. Talán mintegy „kárpótlásként” ezután ott lehetett a marokkói klubvilágbajnokságon, amelyen február 7-én ő vezette a brazil Flamengo és a szaúdi al-Hilal elődöntőjét.

Kovács István
Kovács István a vb-n csak tartalék játékvezető lehetett Forrás: Twitter/Arbitrez-Vous

Kovács István rangos meccset kapott

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pedig most a hivatalos honlapján közzétette, hogy kedden Kovács István vezeti a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Liverpool–Real Madrid párharc első mérkőzését. A 2022/23-as Bajnokok Ligája-kiírásban ez már a negyedik mérkőzése lesz, a csoportkörben a Bayer Leverkusen–FC Porto, FC Bruges–Atlético Madrid és Dinamo Zagreb–Chelsea találkozókon fújta a sípot.

„Hat kilométerre a határtól, Nagykárolyban születtem, most is itt élek – mondta a Nemzeti Sportnak egy korábbi, 2020-as interjúban Kovács István. – Anyai ágon sváb a családunk, apai ágon magyar, így 2011-ben kettős állampolgár lettem, és erre nagyon büszke vagyok.”

Borítókép: Kovács István és régi ismerősök (Forrás: Twitter/Madrid Zone)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.