A Kecskemét egy pimasz trükkel ismét megtréfálta a Fradit

Csakúgy, mint az ősszel, a Kecskemét a labdarúgó NB I 20. fordulójában is megtréfálta a Ferencvárost. A Fradi hiába támadta végig a mérkőzést, rosszul értékesítette a helyzeteit, a vendégek viszont egy pimasz figurából betaláltak, sőt a hajrában akár a győztes gólt is megszerezhették volna. A Ferencváros a Vasas és a Kisvárda után (egyaránt 0-0) a Kecskeméttel is döntetlent játszott, ezúttal 1-1-et.

Magyar Nemzet
2023. 02. 18. 19:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem szabad nagyon mélyen védekeznünk sem, mert az nem vezet eredményre. Nem elég, ha hat-nyolc játékos nyújtja tudása legjavát, erre mindenkitől szükség lesz, magas szinten kell teljesíteni, akkor az a kicsi sansz most is meglehet, ami ősszel. – Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője így vázolta fel az eredményre vezető taktikát a Ferencváros elleni, idegenbeli meccs előtt.

Így is történt. A vendégek nem tömörültek be a saját tizenhatosukon belül, már 20-25 méterre a kapujuktól megpróbálták megállítani a fradistákat. Ha másként nem ment, hát szabálytalanságok árán. Ennek jeleként öt sárga lapot is begyűjtöttek a Kecskemét játékosai. De elérték a céljukat.

Pedig az első félidő alapján ezért egy lyukas kétfillérest sem adtunk volna. A Fradi irányította a meccset, s a 38. percben megszerezte a vezetést. Samy Mmaee ívelt precízen a kapu elé, a Ferencvárosban nevelkedett kecskeméti kapus, Varga Ádám késve indult ki a kapujából, Traoré gond nélkül megelőzte és az üres kapuba fejelt (1-0).

A Fradi, személy szerint Ryan Mmaee az első félidőben eldönthette volna a találkozót, de először nem tudta elhúzni Varga mellett a labdát, majd kapásból leadott lövését védte a kecskeméti kapus.

 

Szabó Isván a szünetben kettőt cserélt, s ettől feljavult a Kecskemét. Sőt az 53. percben egyenlített. Méghozzá egy pimasz szögletvariációból. Szuhodovszky laposan a 16-os elé rúgta a labdát, amit ketten átléptek, harmadikként Horváth Krisztofer érkezett, üresen lőhetett kapura, s labda utat talált a hálóba a lábak között (1-1).

A jelenet megnézhető az M4 Sport videóján.

Sztanyiszlav cserékkel próbálta fokozni a nyomást, beállt az egyaránt a télen igazolt Abena (Kovacevic helyére, aki megsérült), valamint Frederiksen. Támadott, támadott a Fradi, ám igazán nagy ziccere a Kecskemétnek volt kettő is.

A 84. pecben Abena eladta a labdát, Belényesi passza után Nikitscher lőtt kapura, Dibusz már verve volt, de Traoré a gólvonalon mentett. Már a ráadásban aztán Tótb Balázs is gólt szerezhetett volna, de fölé lőtt.

Az eredmény maradt 1-1, a Kecskemét rászolgált a döntetlenre, mert a második félidőben a Ferencváros fölé nőtt. A bajnokság meglepetéscsapata tehát másodszor is megtréfálta a Fradit, hiszen az ősszel hazai pályán 2-0-ra legyőzte a címvédőt.

– Legalább akkora eredmény a mostani pontszerzés a Groupama Arénában, mint az ősszel a 2-0-s győzelem – mondta a találkozó után az M4 Sportnak Szabó István. A sajtótájékoztatón elárulta, hogy a góljukat megelőző jelenet begyakorolt figura volt.

Csercseszov nem mérges a döntetlen miatt

– A második helyezett ellen játszottunk, s amellett, hogy mi vagyunk a jobb csapat, benne van a futballban a döntetlen. Miért lennék mérges emiatt? – kérte ki magának a kérdést Sztanyiszlav Csercseszov, hogy dühös lenne-e a döntetlen miatt. Sokkal inkább az bosszantja, hogy Besic után Vécsei és Mercier is megsérült, remélhetőleg nem súlyosan.

Adöntetlennel a Kecskemét visszavette a második helyet a tabellán a Kisvárdától, a Fradi előnye tizennégy pont a tabella élén.

NB I, 20. forduló

Péntek:
Kisvárda–Újpest 2-1

Szombat:
Paks–Mezőkövesd 0-2 (0-0), Paks, 1511 néző, v.: Erdős. Gólszerzők: Babunski (53.), Molnár (62.).
Ferencváros–Kecskemét 1-1 (0-1), Groupama Aréna, 9500 néző, v.: Karakó. Gólszerzők: Traoré (38.), illetve Horváth Krisztofer (53.)
Fehérvár–Puskás Akadémia 19.30

Vasárnap:
ZTE–Vasas 15.00
Honvéd–Debrecen 17.30

Borítókép: Traoré megelőzi Varga Ádámot (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.