Keylor Navas azzal a testrészével is védett, amellyel nem szeretett volna

Gólokkal kellett volna nyernie a Manchester Citynek, de csak 1-1-es döntetlent játszott a Premier League 24. fordulójában a Nottingham Forrest otthonában. A házigazda kapusa, Keylor Navas szenzációs formában védett.

Magyar Nemzet
2023. 02. 18. 19:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milyen a kapussors… A Premier League 24. fordulójának szombati első mérkőzésén az Arsenal 4-2-re győzött az Aston Villa otthonában, és a hazaiak kapusa, a világbajnok argentin Emiliano Martínez a 93. percben szörnyen peches gót kapott: Jorginho távoli lövése a lécről visszavágódva a hálóőr fejéről pattant be a kapuba. Ez a találat pecsételte meg a házigazda sorsát, ezzel lett 3-2 az Arsenal javára, amely még egy gólt szerzett, és a tabella élére ugrott.

S ott is maradt, mert a Manchester City délután csak 1-1-et játszott a Nottingham Forrest otthonában. A bajnoki címvédő vendégegyüttes a 41. percben vezetéshez jutott révén, és már győztesnek tűnt, amikor a 85. percben Chris Wood a játék képe alapján váratlanul egyenlített. Pep Guardiola csapata a meccsen helyzetek sokaságát ügyetlenkedte el, amikor pedig a vendégek eltalálták a kaput, a brillírozó Keylor Navas – egy kivétellel – mindent hárított. Egy esetben  azzal a testrészével is védett, amelyikkel nem szeretett volna…

Ez még a riporternek is fájt...

Nem kérdés, hogy a Nottinghamben ki lett a meccs embere:

Keylor Navas kölcsönben van a Nottinghamben

A 36 éves, 111-szeres Costa Rica-i válogatott Keylor Navas a Paris Saint-Germain kapusa, kölcsönben szerepel a Nottingham Forest csapatában. 2014 és 2019 között a Real Madrid kapuját védte, s 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is Bajnokok Ligája-győztes lett.

De még mindig remekül teljesít.

A Premier League-ben tovább tart a Chelsea vesszőfutása, most otthon kapott ki 1-0-ra az utolsó helyen álló Southamptontól.

Premier League, 24. forduló:
Aston Villa–Arsenal 2-4 (2-1)
Nottingham Forest–Manchester City 1-1 (0-1)
Chelsea–Southampton 0-1 (0-1)
Everton–Leeds United 1-0 (0-0)
Wolverhampton Wanderers–Bournemouth 0-1 (0-0)
Brentford–Crystal Palace 1-1 (0-0)
Brighton–Fulham 0-1 (0-0)  
Newcastle United–Liverpool 0-2 (0-2)

vasárnap játsszák:
Manchester United–Leicester City 15.30
Tottenham Hotspur–West Ham United 17.30

Borítókép: Keylor Navas nagy napot fogott ki (Forrás: Twitter/Nottingham Forrest FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.