Galacon már tudják, hogy a magyarellenesség nem pálya

A román labdarúgó másodosztályban szereplő Otelul Galati vezetői sportszerű drukkolásra buzdítják a szurkolóikat a Csíkszereda pénteki vendégjátéka előtt. Van ok az aggodalomra, hiszen a Craiova–Sepsi OSK találkozó után a fegyelmi bizottság a magyarellenes rigmusok miatt 3-0-s sepsiszentgyörgyi győzelmet állapított meg.

Magyar Nemzet
2023. 02. 27. 18:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szeretném kiemelni, hogy a rasszista vagy idegengyűlölő rigmusok skandálása elfogadhatatlan, és ezt a körülményektől függetlenül nem toleráljuk. Az ilyen incidensek nem csupán a játékosoknak és a szurkolóknak okozhatnak kárt, de a klubunk jó hírnevére és sportszakmai eredményeire is káros hatásuk lehet. Ennek értelmében mindenkit arra kérek, hogy pozitív és konstruktív módon fejezze ki a klub iránti szenvedélyét. Mutassunk tiszteletet az ellenfél minden játékosa, szurkolója és vezetőségi tagja felé, származástól és nemzetiségtől függetlenül, hadd lássa mindenki, hogy mi egy támogató és egységes közösség vagyunk” – üzente közleményében Marian Brailescu, a galaci klub elnöke, miként az a román alsóbb osztályú labdarúgásra szakosodott portál, a Liga2.ro beszámolójában olvasható. A cikket itthon a Nemzeti Sport idézte elsőként, megjegyezve, hogy az Otelul kiemelkedően magas hazai nézőszámmal és jelentős létszámú ultrával rendelkezik.

Az Otelul Galati  jogutódja a 2011-ben bajnokságot nyert és Bajnokok Ligája csoportköréig jutott, majd később megszűnt azonos nevű klubnak. Jelenleg a húszcsapatos román második vonal harmadik helyén áll 32 ponttal, a Csíkszereda 26 ponttal a nyolcadik helyen tanyázik. A két csapat közvetlen vetélytársa egymásnak, hiszen az alapszakasz végén az első  hat helyezett jut be a feljutásért rendezendő felsőházi rájátszásba.

Az Otelulnak jó oka van az elővigyázatosságra. A közelmúltban az élvonalbeli FCU Craiova–Sepsi OSK mérkőzést magyarellenes rigmusok miatt félbeszakították, majd lefújták, a fegyelmi bizottság a Craiovát azzal büntette, hogy 3-0-lal a Sepsiszentgyörgy győzelmét állapította meg. A galaci együttes vélhetően ehhez hasonló incidenst szeretne megelőzni a Csíkszereda pénteki vendégjátékára készülve.

Borítókép: Az Otelul Galatinak komoly szurkolótábora van (Fotó: Exploremag.ro)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.