Mikler marad, Alilovic szinte biztosan távozik Szegedről

Úgy tűnik, öt év után véget ér Mirko Alilovic szegedi pályafutása. A 37 éves horvát kézilabdakapus szerződése a nyáron lejár, a klubja már gondoskodott a pótlásáról. Sajtóhírek szerint Alilovic a lengyel bajnokságban szereplő Plock csapatánál folytatja a pályafutását.

Magyar Nemzet
2023. 02. 11. 9:55
null
Szeged 20220914 Férfi kézilabda BL mérkőzés Szeged Barcelona Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Mirko Alilovic öröm Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel Mikler Rolandnak 2024. június 30-ig szóló szerződése van a Szeged férfi-kézilabdacsapatával, és tavaly decemberben az ötszörös magyar bajnok bejelentette az Elverumtól érkező Emil Kheri Imsgard leigazolását, várható volt, hogy a szezon végén Mirko Alilovic távozik az NB I címvédőjétől. 

A 2018 óta Szegeden védő kapus szerződése lejár, horvát sajtóhírek szerint a 37 éves kapus ugyan tárgyalt a Portóval, a Vojvodinával és a Dinamo Bukaresttel is, de végül a lengyel Wisla Plock csapatával egyezett meg. A horvátok a szerződés időtartamát is tudni vélik: Alilovic állítólag kétéves szerződést ír alá a lengyel klubhoz. A Plockban ismerős játékosok közé kerülhet a veszprémiekkel BL-döntőig jutott kapus: a lengyel ezüstérmes edzője a korábbi veszprémi edző és magyar szövetségi kapitány, Xavi Sabate, a keretben található egy korábbi és egy leendő veszprémi kézilabdázó: Mirsad Terzic és Fazekas Gergő. Rajtuk kívül a Szegedről ismert Niko Mindegía és Dmitrij Zsitnyikov is a Plockot erősíti.

Borítókép: Alilovic ismerős közegbe kerülhet (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.