Willi Orbán túlzásnak tartja, hogy hősként ünneplik őt

Willi Orbán szerdán átesett az őssejt-adományozáson. A Lipcse védője a Bildnek mondta el az élményeit a nem mindennapi segítségnyújtásról.

Forrás: NSO2023. 02. 12. 14:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem éreztem semmilyen mellékhatást, minden simán ment. Elértük a szükséges őssejtszámot is. Mindig ez a kérdés: hány sejtet mozgósít a szervezet? Sikeresek voltunk – mondta a Bildnek.

– Maximum öt órát ültem a gépnél, van, akinek csak kettőt kell. De nem volt kellemetlen. Megnéztem a Német Kupa összefoglalóját. Izgalmas volt.

A magyar válogatott védő elmondta, influenzaszerű tünetek jelentkezhetnek, egyesek feje megfájdul, de ő nem vett észre semmit – még edzeni is képes volt. Azt is elárulta, teljesen egyedül döntött az őssejtátültetésről.

– A döntést teljesen egyedül hoztam meg. Nagyon motivált és boldog voltam, hogy ilyen jót és fontosat tehetek. Csak egy százalék a valószínűsége, hogy valakiből potenciális donor lehet – mondta Orbán.

Hozzátette, szívesen összefutna azzal a beteggel, akin segített. – Egyelőre nem tudom, ki lehet az, de majd megérdeklődöm. Kíváncsi vagyok, melyik országból származhat. Izgalmas, amikor valaki találkozhat a genetikai ikerpárjával. Az embernek csak bele kell élnie magát a másik helyzetébe, és meglátni, ez mit jelent! Számomra tényleg csak néhány nap volt az egész, másnak viszont az élete múlhat rajta. Ez nagyon megható. A világ minden tájáról kaptam üzeneteket, Olaszországból, Angliából, az Egyesült Államokból. Kicsit hősként ünnepelnek itt, de azt kell mondanom: ennek magától értetődőnek kell lennie! Leírhatatlan az az érzés, hogy talán életet menthetek és segíthetek máson. Újra és újra megtenném – zárta gondolatait Willi Orbán.

A harmincesztendős bekk szombaton nem is lépett pályára az RB Leipzigben, amely hazai pályán 2–1-re kikapott az Union Berlintől. 

Borítókép: Willi Orbán nagyon boldog, hogy segíthetett (Fotó: Instagram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.