Az UEFA nem úszta meg, belátta, hogy fizetnie kell

A független vizsgálóbizottság döntése után nem maradt mozgástér az Európai Labdarúgó-szövetség számára. Az UEFA visszatéríti a jegyek árát a tavalyi Bajnokok Ligája-döntő károsultjainak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 07. 14:06
Liverpool drukkerek UEFA
gyerek liverpool 2022 bajnokok ligája-döntő Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi Bajnokok Ligája-döntő sajnos nem csak a futball miatt maradt emlékezetes. A párizsi finálé harminchat perces csúszással kezdődött, de sokan – elsősorban a Liverpool-drukkerek közül – ennek ellenére sem jutottak be a stadionba, noha volt belépőjük a rangos mérkőzésre. A bejáratnál torlódás alakult ki, az arénába igyekvő drukkerek közül kétszázharmincan megsebesültek.

A balhé miatt a szurkolók, az UEFA és a francia rendőrség egymásra mutogattak, ám az európai szövetség által megbízott független bizottság megállapította: az UEFA a fő felelős a történtekért.

Az UEFA a döntés hatására belátta, hogy fizetnie kell. A szervezet elnézést kért a liverpooli szurkolóktól, és bejelentette, hogy visszafizeti a károsultak belépőinek árát.

A kompenzációra azok jogosultak, akik az A, B, C, X, Y és Z kapunál szerettek volna belépni a párizsi stadionba. A döntés elsősorban Liverpool-drukkereket említ, de az UEFA kiemelte, hogy a feltételeknek megfelelő Real Madrid-szurkolók és semleges nézők is visszakapják a jegyük árát.

A februárban nyilvánosságra hozott jelentés az UEFA mellett a rendőrség felelősségét is kiemelte, a helyi szervek ugyanis nem tudták megakadályozni a káosz közepette, hogy a környékbeli bandák kirabolják az egyébként is pórul járt szurkolókat.

Borítókép: gyerekeknek is jutott a könnygázból (Fotó: Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.