Harminc műtét után visszatért a halál torkából, a héten tétmeccset játszott

Kilyukadt a vastagbele, a széklete a hasüregébe került, másfél év alatt harmincszor műtötték meg Emil La Court, a dán GOG balszélsőjét, aki a héten Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen játszott.

Magyar Nemzet
2023. 03. 03. 9:25
 Emil La Cour
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emil La Cour csaknem másfél éves kihagyás és harminc műtét után szerdán pályára lépett a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. A dán GOG 22 éves balszélsője két góllal járult hozzá a PPD Zagreb legyőzéséhez. 

A Dániasport írta meg Emil La Cour visszatérésének történetét. A dán szélső a halál torkából jött vissza. 2021 őszén krónikus vastagbélgyulladást diagnosztizálták nála, novemberében meg kellett műteni, és ugyan az elhúzódó kezelések és a regeneráció után tavaly februárjában már játszott a Csehovszkije Medvegyi ellen, az öröme mégsem lehetett teljes.

La Cour betegsége kiújult, ismét kórházba került, és egy újabb műtét során kiderült, hogy kilyukadt a vastagbele, a széklete a hasüregébe került. Állapota életveszélyes volt, azonban az operáció sikerült. Az utóbbi időszakban több mint harminc műtétet végeztek rajta, 25 kilót fogyott, de végig az volt a célja, hogy visszatérhessen a pályára.
– Valószínűleg mindig a kézilabda volt az utolsó szalmaszál abban a hitemben, hogy sikerülni fog. És elértem a nagy célt – idézte a játékost a dán TV2.

Amikor a GOG február végén megnyerte a kupát, La Cour a csapat tagja volt, bár nem játszott – ugyanakkor a Skjern legyőzése után felemelhette a trófeát.

– Jelenleg az az álmom, hogy ismét teljes értékű tagja legyek a csapatnak. Nagyon jól ment minden az elmúlt hónapokban, az edzés közben, a meccseken és a mindennapi életemben sincsenek gondjaim – mondta La Cour.

A dán szélső csapata a szintén dán Aalborg ellen játszik a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Borítókép: La Cour visszatért a súlyos sérüléséből (Forrás: Facebook )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.