Kylian Mbappé is megnézte a Veszprém összeomlását - fotó

Remekül kezdett, kilenc góllal vezetett az első félidőben a Telekom Veszprém a Paris SG otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörénem utolsó fordulójában. A szünet után a Máthé Dominikkal felálló PSG fordított, 37-35-re nyert. Ezzel eldőlt: Veszprém–Szeged párharc lesz a BL nyolcadöntőben.

Magyar Nemzet
2023. 03. 01. 22:13
HANDBALL: PSG vs Dunkerque- Starligue- 12/02/2023
Máthé Dominik
Dominik Mathe (PSG) Fotó: Reuters/Jonathan Rebboah / Panoramic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abban a tudatban kezdte a Paris SG elleni mérkőzését a Telekom Veszprém, hogy amennyiben több pontot szerez Párizsban, mint csütörtökön a Magdeburg, akkor előre tud lépni az A csoport második helyére, és így nem kell játszania a legjobb nyolc közé jutásért, azaz nem valósul meg a B csoport hatodik helyén végzett Szeged elleni rangadó.  

A legutóbbi három, PSG elleni meccsét egyaránt megnyerte a Veszprém, amelynek kezdőcsapatában ismét helyet kapott Kentin Mahé, az olimpiai és világbajnok francia irányító. Az ellenfélnél pedig ott volt És majd ott lesz Petar Nenadics, a Veszprémből távozott szerb átlövő a hírek szerint a PSG-ben folytatja a pályafutását.

Kevesebb, mint nyolc perc alatt nyolc gólt dobott a Veszprém, remekül kezdett Momir Ilics csapata, 8-4-es vezetésénél kért időt a hazaiak edzője, a korábban a Szegeddel is összeboronált Raul González. De ez nem hatott, bő negyedóra után már 9 góllal vezetett a Veszprém a motivációs gondokkal küzdő, már biztosan csoportelső ellen. 

Egy gól, ami elárulja a két csapat közötti motivációs különbséget:

A hazaiak legjobbja Máthé Dominik volt ekkor.

Szűk 20 perc elteltével heves füttykoncertet rendeztek a hazai drukkerek, nem akartak asszisztálni a Veszprém örömjátékához. 18-9-nél lankadt a figyelem, Momir Ilics időt kért. Később Lukács Péter is beállt, és Corrales helyett Cupara érkezett a kapuba. 

A PSG futballcsapatának világbajnok és vb-ezüstérmes játékosa, is a helyszínen látta a meccset:

 

Ilics variálta a felállást, de nem tudott annyit cserélni, hogy látványosan vissza essen a csapata játéka. A kilenc gólos előny szép lassan ötre csökkent, összesen 43 gól esett az első félidőben: nem a védekezés hatékonyságáról szólt a meccs. 

A második félidőben beragadt a Veszprém, a padról beszállt Luc Steins vezérletével nagyobb tempót diktált a PSG, N'Tanzi is magára talált, és Green is elkezdett labdákat fogni. Kettőre, majd egyre zárkózott a PSG, Ahhoz képest, hogy kilenc góllal is vezetett a Veszprém... Ilics időkéréssel igyekezett lassítani a párizsi feltámadást. Nem sikerült: Yoann Gibelin kiegyenlített. Fej fej mellett haladtak előre a csapatok. 

A 42. percben a vezetésért támadhatott a PSG: de Corrales hetes-védéssel akadályozta ezt meg. De a következő hazai lövést már nem tudta fogni, 44. percben vezetett először a meccsen a PSG. És úgy tűnt, ezt már nem is engedi ki a kezéből. 34-30-as hazai vezetésről még visszajött a Veszprém, kiegyenlített öt perccel a vége előtt. A hajrá a franciáké volt: a PSG 37-35-re nyert, Máthé Dominik hat gólt szerzett.

Immár hivatalos: a Bajnokok Ligája történetében először összekerült egymással az egyenes kieséses szakaszban a Veszprém és a Szeged. A két magyar gigász a legjobb nyolc közé jutásért harcol majd.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája A csoport: Paris SG–Telekom Veszprém 37-35 (19-24) . 

Borítókép: Máthé Dominik volt a PSG egyik legjobbja (Fotó: EHF)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.