Megállíthatatlan a Fradi, fontos győzelem a Székelyföldön

Idegenben szerzett vezetést az FTC a jégkorong Erste-liga döntőjének első mérkőzésén, miután hétfő este 3-2-re nyert a Gyergyói HK vendégeként. A második mérkőzést kedden szintén Gyergyószentmiklóson rendezik.

Magyar Nemzet
2023. 03. 20. 19:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapat pénteken fejezte be a maga párharcát az elődöntőben, egyaránt hetedik mérkőzésen a Fradi a Budapest Jégkorong-akadémiét (BJA), a Gyergyó a Brassót múlta felül. Mégsem mondhatjuk, hogy a két döntős ugyanannyit pihent, hiszen a fradistáknak el kellett buszozniuk Gyergyószentmiklósra, ami durván tízórás, fárasztó utazás.

Mindez nem látszódott a zöld-fehéreken, már a 3. percben vezetést szereztek, az első harmadot pedig 2-0-s vezetéssel zárták. Mindkét gólt Julius Marva szerezte, s egyformán Rasmus Kulmala és passzából, tehát az FTC első sora nagyon hatékonyan kezdte a mérkőzést.

A folytatásban, a 23. percben Sebastien Sylvestre szépített előnyből (1-2), ám amikor, már a harmadik játékrészben, a 48. percben Oliver Betteridge szintén fórból visszaállította a kétgólos különséget (1-3), azt gondolhattuk, eldőlt a találkozó. A korábbi válogatott Brance Orban az 56. percben, ugyancsak emberelőnyből ütött góllal izgalmassá tette a hajrát, de a Gyergyó a hosszabbítást már nem tudta kicsikarni, hiába hozta le az utolsó két percre a kapusát, Rasmus Rinnét.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó finálé első mérkőzését tehát az FTC nyerte vendégként 3-2-re, a keddi második meccset szintén Gyergyószentmiklóson rendezik.

Gyenge színvonal – edzői értékelések

Szilassy Zoltán (Gyergyó): Úgy kezdtük a meccset, mintha közönségkorcsolyázáson lennénk, botrányos volt. Ha nem tudjuk, hogy ez egy döntő első meccse, akkor sem a hangulata, sem a játék minősége nem mondta volna azt. Mást vártam küzdelmi szinten, gyengén kezdtünk, a Ferencváros pedig élt ezzel a lehetőséggel. Ki kell lépni az eufóriából, szép dolog, hogy bejutottunk a döntőbe, de ez nem elég, el kell felejteni. Alakítottunk ki helyzeteket, de igazságtalan lett volna, ha mi visszajövünk ebbe a meccsbe.”

Fodor Szabolcs (FTC): Eléggé izzadtságszagú meccs volt, nem biztos, hogy mindig a szép hoki dominált, de általában ez a döntőkben előfordul. Mindkét csapatnál érződött ez a hétmeccses sorozat, és emiatt picit lassan indult a mérkőzés, de utána mindkét oldalon jól beleálltak. Azt szeretnénk, hogy egy meccsen hatvan percig küzdjünk, ezt sikerült kivitelezni, és szerencsére ez elég volt az egygólos győzelemhez.

Borítókép: Rasmus Rinnét háromszor mattolták a fradisták (Fotó: Gyergyói HK)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.