Meglett a Honvéd első idei győzelme a fejesgólok mérkőzésén

A labdarúgó NB I 22. fordulójának az első vasárnapi meccsén a 2023-ban még nyeretlen Bp. Honvéd a Puskás Akadémiát fogadta. A felejthető első félidőt egy jó második követte, a vendégek fejessel szereztek vezetést, amire a feltámadó kispestiek három fejesgóllal válaszoltak, így megérdemelten nyertek 3-1-re. Ezzel elérték, hogy nem szakadtak le a kiesés ellen menekülő vetélytársaktól.

2023. 03. 05. 16:53
null
Budapest 20230305 Labdarúgás NBI Bp. Honvéd-Puskás Akadémia Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az életéért játszik már a Bp. Honvéd, különösen úgy, hogy szombaton a Mol Fehérvár nyerni tudott. A legközelebbi még nem kieső helyen álló csapat így négy pontra távolodott el a kispestiektől, akik ezért győzelmi kényszerrel léptek pályára a Puskás Akadémia ellen, ha nem akartak túlságosan leszakadni. Könnyű meccsre nem számíthattak, hiszen a felcsútiak a dobogóért harcolnak, és a három pont annak a legalsó fokát jelentette számukra.

 

Eltérő célok, eltérő tudás és képességek – ez pedig látszott is a mérkőzésen. Sok minden nem történt, de a vendégek uralták a játékot, és a 21. percben Slagveer nagy ziccert hibázott. A kispesti szurkolók méltán a fiatal Dúzs Gellért bravúrjaként könyvelték el az esetet, és ezt követően hosszú percekig az ő nevét skandálták. Más örömük nemigen lehetett a meccsben…

Akadt bravúr a másik oldalon is. A Honvéd a 44. percben veszélyeztetett először, ekkor Tamás balról ívelt középre, ahol a szabadon felejtett Dominguez a büntetőpontról fejjel célozta meg a kaput, Tóth Balázs nagyot nyújtózkodva a jobb kapufára mentette a labdát, majd egy védő felszabadított. Érdekes, hogy egy gyenge, eseménytelen mérkőzés első félidejében a két kapus volt a hős. Ami Dúzs Gellértet illeti, ő nagyszerűen szállt be a válogatott kerettag Szappanos Péter helyére, aki néhány hibával elveszítette a bizalmat, és így nagyon nehéz lesz visszakerülnie a kapuba.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A szünet után viszont negyedórán belül Dúzs és Tóth is bosszankodhatott. A vendégek balról íveltek be szögletet a 48. percben, Batik lábbal megtolta a labdát, Favorov pedig egy méterről a hálóba fejelte – 0-1. Tíz perccel később a Honvéd is szöglet után volt eredményes, Lukics öt méterről fejelt, Tóth Balázs nagyot védett, de a róla leperdülő labda Herdi Prenga felé hullott, ő pedig két méterről a kapuba bólintotta – 1-1. Újabb tíz perc, újabb szöglet, újabb gól és újra Prenga: Domingues balról ívelte be, az albán légiós pedig Batik mellől, öt méterről a bal alsó sarokba fejelt – 2-1. A következőre többet kellett várni, Lukics a 81. percben fejelte Tamás pontos beadásából a labdát hat méterről a bal alsó sarokba – 3-1.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Zárásként a kispesti Doka eladta a labdát, majd lerántotta a kapu felé megiramodó Zahedit, amiért Bogár Gergő játékvezető kiállította. A Honvéd a fejesgólok mérkőzésén megérdemelten nyert, megszerezte első idei győzelmét, és ezzel nem szakadt le a vetélytársaitól a kiesés ellen vívott harcban, bár az utolsó előtti helyről nem léphetett feljebb. 

NB I, 22. forduló

Péntek

Ferencváros–Mezőkövesd 1-1 (1-1), Groupama Aréna, 7127 néző, jv.: Farkas Cs. Gólszerző: Traoré (12.), illetve Drazics (23.)

Szombat

Kisvárda–Kecskemét 0-1 (0-0), Várkerti Stadion, 1750 néző, jv.: Bognár. Gólszerző: Katona B. (54.)

Paks–Zalaegerszeg 3-1 (2-1), Paks, 2250 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Varga B. (6.), Windecker (19., 62.), illetve Grezda (33.)

Mol Fehérvár–Vasas 2-1 (1-1), Mol Aréna Sóstó, 2563 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Schön (14.), Kodro (78.), illetve Urblík (28.)

Vasárnap

Bp. Honvéd–Puskás Akadémia 3-1 (0-0), Bozsik Aréna, 3156 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Prenga (58., 68.), Lukics (81.), illetve Favorov (48.), kiállítva: Doka (Bp. Honvéd, 86.)

Újpest–Debrecen 18.30 (M4 Sport)

Borítókép: Herdi Prenga duplájával fordítottak a kispestiek (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.