Bognár György játékosai használták a fejüket, nyert a Paks

A Paks 3-1-re legyőzte, ezzel meg is előzte az NB I tabelláján a ZTE-t. A találkozó érdekessége volt, hogy kizárólag fejesgólokat hozott.

Magyar Nemzet
2023. 03. 04. 21:04
Windecker József
Paks ZTE labdarúgó NB I 2023 Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ZTE várhatta jobb hangulatban a Paks elleni bajnoki meccset, hiszen Ricardo Moniz csapata hét közben bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, míg együttese a Vasas ellen vereséggel búcsúzott a kupától.

A szombati meccsre viszont fordult a kocka: a Paks két Bőle-beadás után hamar kétgólos előnyre tett szert, előbb a gólkirályjelölt, Varga Barnabás, majd Windecker József fejelt a kapuba.

A Zalaegerszeg a szünet előtt szintén fejjel szépített, az albán Eros Grezda volt eredményes. A második félidőben azonban a negyedik fejesgóllal Windecker – ezúttal Böde Dániel beadásából – beállította a végeredményt.

– Kicsit más futball volt, mint amihez hozzászoktam, de így is képzeltük el, hogy nagyobb nyomás alá helyezzük a Zalaegerszeg belső védekezését. Fejjátékban erősebbek vagyunk – summázott Bognár, akinek csapata a győzelemmel a ZTE elé lépett a tabellán.

Kollégája, Ricardo Moniz ezúttal nem keresett kifogásokat, szűkszavúan és reálisan értékelt.

– Meg kellett volna nyerni a párharcokat a tizenhatoson belül, de ez nem sikerült. Volt esélyünk az egyenlítésre, de aztán szerencsénk is volt, hogy Demjén jól védett. A Paks nagyon jó csapat és teljesen megérdemelten nyert.

NB I, 22. forduló

Péntek

Ferencváros–Mezőkövesd 1-1 (1-1), Groupama Aréna, 7127 néző, jv.: Farkas Cs. Gólszerző: Traoré (12.), illetve Drazics (23.)

Szombat

Kisvárda–Kecskemét 0-1 (0-0), Várkerti Stadion, 1750 néző, jv.: Bognár. Gólszerző: Katona B. (54.)

Paks–Zalaegerszeg 3-1 (2-1), Paks, 2250 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Varga B. (6.), Windecker (19., 62.), illetve Grezda (33.)

Mol Fehérvár–Vasas 20.15 (M4 Sport)

Vasárnap

Bp. Honvéd–Puskás Akadémia 15.00 (M4 Sport+)

Újpest–Debrecen 18.30 (M4 Sport)

 Borítókép: Windecker két gólt is fejelt (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.