A Vasas harmadik tavaszi kiesési rangadóját is elvesztette

A Mol Fehérvár kissé fellélegezhet, nem került kieső helyre, sőt távolodott is a veszélyzónától, miután 2-1-re legyőzte a Vasast.

Magyar Nemzet
2023. 03. 04. 22:26
Lyes Houri Otigba Kenneth
Labdarúgó NBI – MOL Fehérvár FC – Vasas FC Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idáig jutott a Mol Fehérvár: kiesési rangadót vívott, méghozzá a tavasszal a bajnokságban még szintén nyeretlen Vasas ellen.

Az utolsó helyen álló angyalföldiek a kupatovábbjutásból meríthettek volna erőt, viszont Otigba nagy hibája után Fehérváron hátrányba kerültek: Schön Szabolcs használta ki a bakit.

Erre a gólra még tudott felelni a Vasas: a Puskás Akadémiától érkezett Urblík József egyenlített.

A második félidőben már csak egy gól született: Kenan Kodro szerezte azt, ezzel a Fehérvár már nem nyeretlen 2023-ban. A Vasas viszont továbbra is csak kupameccsen nyert még idén, a Honvéd és az Újpest után harmadik alsóházi rangadóját is elveszítette, és nem tudott elmozdulni az utolsó helyről.

NB I, 22. forduló

Péntek

Ferencváros–Mezőkövesd 1-1 (1-1), Groupama Aréna, 7127 néző, jv.: Farkas Cs. Gólszerző: Traoré (12.), illetve Drazics (23.)

Szombat

Kisvárda–Kecskemét 0-1 (0-0), Várkerti Stadion, 1750 néző, jv.: Bognár. Gólszerző: Katona B. (54.)

Paks–Zalaegerszeg 3-1 (2-1), Paks, 2250 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Varga B. (6.), Windecker (19., 62.), illetve Grezda (33.)

Mol Fehérvár–Vasas 2-1 (1-1), Mol Aréna Sóstó, 2563 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Schön (14.), Kodro (78.), illetve Urblík (28.)

Vasárnap

Bp. Honvéd–Puskás Akadémia 15.00 (M4 Sport+)

Újpest–Debrecen 18.30 (M4 Sport)

Borítókép: Otigba, aki itt szerelni próbál, nagyot hibázott az első gólnál (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.