Nehéz, de nem lehetetlen küldetés előtt állnak Messiék a BL-ben

Lionel Messi szerint a Paris Saint-Germain célja továbbra is a Bajnokok Ligája megnyerése, ezért a csapata egygólos hátrányban győzni megy a Bayern Münchenhez. A küldetés nem lehetetlen, de roppant nehéz dolga lesz a francia csapatnak. Az AC Milan Londonban a Tottenham ellen próbálja továbbjutásra váltani az egygólos előnyét.

Magyar Nemzet
2023. 03. 08. 5:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs könnyű helyzetben a Paris Saint-Germain, ráadásul mint tudjuk, szegény embert az ág is húzza: az egyik legnagyobb sztárja hosszú időre kiesett. egész biztosan nem tehet azért, hogy a francia bajnok nagy bravúrt végrehajtva Münchenben fordítsa a maga javára a Bajnokok Ligájában a Bayern elleni párharcot. A nyolcaddöntő első mérkőzését a bajorok megnyerték 1-0-ra, így nyilván ők az esélyesebbek a továbbjutásra, ám a PSG-t hiba lenne lebecsülniük.

Visszatérve Neymarra, a bokasérülése súlyosabb a vártnál, várhatóan három-négy hónapig nem játszhat. Évek óta küzd jobb bokája sérülékenységével, legutóbb a PSG február 19-én játszott, Lille elleni bajnokiját követően diagnosztizáltak nála bokaficamot. Akkor még nagyjából háromhetes kihagyást jósoltak neki, ám a párizsi klub hétfői közleménye alapján a 31 éves brazil támadót műteni kell, amelyet követően a nyár közepén kezdheti el a csapattal közös edzéseket, az operációt egy dohai kórházban hajtják majd végre.

A kiesése veszteség a franciáknak, ám táplálhatja a derűlátásukat, hogy a csapat két másik szupersztárja, és remek formába lendült. A PSG gyengén kezdte az évet, de a Marseille ellen február végén aratott győzelem fordulópontot hozott az életében. A hétszeres aranylabdás és friss világbajnok argentin ezt nyilatkozta a klub honlapjának adott interjújában:

– Az első évben szükségem volt némi időre, hogy alkalmazkodjak Párizshoz, de a most futó szezont nagy vágyakkal kezdtem el. Jobban érzem magamat a klubban, a városban, mindenben, amit Párizs jelent, és élvezem ezt az idényt. 

Szeretném megnyerni a bajnoki címet a PSG-vel, és a Bajnokok Ligájában is a címért harcolunk. Mindent beleadunk, hogy megfordítsuk az eredményt a Bayern ellen, mindenkinek ez a célja.

Münchenbe megyünk, ahol igen kemény meccsre számítunk, apró részletek döntenek majd, a bajorok stadionjában nagyon nehéz nyerni. Ám úgy gondolom, ha jól tesszük a dolgunkat, képesek leszünk nyerni és folytatni az utunkat a Bajnokok Ligájában.

Lionel Messi és a PSG nem lehetetlen küldetésre készül, korábban ugyanis már képes volt bevenni a müncheni Allianz Arénát, a 2020–2021-es negyeddöntő első mérkőzésén nyert 3-2-re idegenben, és akkor a hazai 1-0-s vereség is belefért a négy közé jutáshoz. Most az esetleges egygólos siker csak a hosszabbítást jelentené az idegenben szerzett gólokat érintő szabály megszűnése miatt. Az viszont mindenképpen a Bayern esélyeit növeli, hogy története során 27 alkalomból csak egyszer veszített el olyan európai kupapárharcot, amelynek idegenben megnyerte az első mérkőzését: a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírásában Milánóban verte 1-0-ra az Internazionalét, saját közönsége előtt azonban 3-2-re kikapott.

A másik szerdai találkozón két, hazájában nem túl acélosan szereplő csapat, a Tottenham Hotspur és az AC Milan találkozik egymással. A bajnokságban negyedik helyen álló londoni klub és a Serie A-ban címvédő Milan is bajnoki vereséggel a háta mögött várja az egymás elleni összecsapást, amelyre az olasz együttes 1-0-s előnnyel érkezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, visszavágók: Bayern München–PSG 21.00 (tv: M4 Sport), a párharc állása 1-0; Tottenham–AC Milan 21.00 (tv: Sport 1), a párharc állása 0-1. 

Borítókép: Lionel Messi jó formába lendült az utóbbi hetekben (Fotó: psg.fr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.