Íme a Schumacher család válasza a botrányinterjúra

Nem hagyja annyiban Michael Schumacher családja a Die Aktuelle botrányos tettét. A német bulvármagazin egy interjút szenzációként tálalva úgy jelentetett meg, mintha maga a hétszeres világbajnok válaszolt volna a kérdéseikre, holott a Formula–1 legendás pilótája csaknem tíz éve, síbalesete óta soha, semmilyen formában nem jelent meg a nyilvánosság előtt és nem is nyilatkozott. Ezúttal sem tette.

Magyar Nemzet
2023. 04. 20. 13:23
Michael Schumacher
20120831 - BRUSSELS, BELGIUM: German Michael Schumacher of Mercedes GP pictured during a practice session ahead of the Grand Prix F1 of Belgium, in Spa-Francorchamps, Friday 31 August 2012. The Spa-Francorchamps Formula One Grand Prix takes place this weekend, from 31 August to 02 September. (Photo by ERIC LALMAND / BELGA MAG / Belga via AFP) Fotó: Belga via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2013 decemberében történt súlyos síbalesete óta családja meglehetősen ritkán beszélt Michael Schumacherről, így napjainkban sem tudni, hogy milyen egészségi állapotban van a hétszeres világbajnok pilóta. Corinna Schumacher 2021-ben kivételt tett, és a Netflix dokumentumfilmjében megszólalt a férjéről, igaz, sok konkrétumot akkor sem osztott meg. Leginkább a család a baleset óta megváltozott életvitelét írta le, valamint elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy megóvják Michaelt a nyilvánosság kíváncsi szeme elől.

– Michael velünk van. Más formában, mint korábban, de erőt ad nekünk, hogy itt van. Ma is minden nap megmutatja nekünk, hogy mennyire erős. Együtt élünk otthon, terápián veszünk részt. Mindent megteszünk azért, hogy Michael jobban legyen, kényelmesen érezze magát, a család részének. Bármi is történjék, mindent megteszünk érte. Úgy próbálunk családként tovább élni, ahogy azt Michael szerette és ahogy most is szereti – engedett betekintést az életükbe Corinna Schumacher. – Michael mindig fontosnak tartotta a magánélet védelmét, ezért most én is törekszem arra, hogy távol a nyilvánosságtól élvezhesse az életét. Michael mindig megvédett bennünket, most pedig mi védjük meg őt – mondta eltökélten.

Ezt figyelembe véve hatalmas szenzációt jelentett, hogy a Die Aktuelle a napokban interjút közölt Michael Schumacherrel. A német bulvárlap a címlapján egy mosolygós kép mellett büszkén hirdette, hogy a legendás versenyző a balesete óta először nyilatkozott. A cikk viszont csak átverés volt, Michael Schumachertől egy szót sem idéztek, helyette a mesterséges intelligenciát hívták segítségül, így kaptak válaszokat.

A felháborító eset természetesen nem marad következmények nélkül. Schumacher családjának a szóvivője a Reuters hírügynökségnek megerősítette, jogi lépéseket tesznek az ügyben.

A Die Aktuelle egyébként nem először húzta ki a gyufát Schumacheréknél. A magazin egy 2014-es címlapján Corinna és Michael szerepelt, a fényképük alatt pedig a „Felébredt” szócska jelent meg. A megtévesztő módon elhelyezett felirat azonban nem a Formula–1 rekordbajnokára vonatkozott, hanem egy kómából felébredt emberekről szóló cikkből adott ízelítőt. Egy évvel később szintén a címlapra került Corinna, ezúttal egyedül, és a címadással (Új szerelem) arra utaltak, hogy Schumacher felesége új párt talált magának. Igen ám, csakhogy a cikk valójában nem Corinnáról, hanem a házaspár lányáról, Gináról szólt.

Borítókép: 2012 augusztusában (Fotó: AFP/Belga Mag /Eric Lalmand)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.