Őrült manőver, azonnal kizárták a taroló versenyzőt

Két komoly bukás is borzolta a kedélyeket az országúti kerékpárosok egyik legrangosabb egynapos versenyén. A flandriai körverseny a szlovén Tadej Pogacar (UAE) győzelmével ért véget.

Magyar Nemzet
2023. 04. 02. 19:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országúti kerékpár egynapos versenyei közül öt emelkedik ki presztízsben. Vasárnap a Milánó–Sanremo után az idei második Monumentumot rendezték, a flandriai körversenyt, amely egyedülálló módon 1919 óta egyszer sem maradt el.

A 273 kilométeres távnak sokan a felét sem tudták teljesíteni, miután egy őrült manőver tömegbukást okozott. A versenybírók azonnal kizárták a vétkest: a lengyel Filip Maciejuk (Bahrain Victorious) a felhívásukra a lemaradt a többiektől, majd leszállt a kerékpárjáról, ezúttal már biztonságosan.

– Nagyon sajnálom hibát, amellyel a bukást okoztam. Remélem, minden érintett épségben megúszta. Ennek nem kellett volna megtörténnie, nagyon rosszul mértem fel a helyzetet – ismerte el hibáját Maciejuk.

A bukásban elesett az egyik nagy esélyes, a hazai pályán versenyző Wout van Aert (Jumbo–Visma), de ő gyorsan folytatni tudta a versenyt. A 2016-os győztes, a szlovák Peter Sagan (TotalEnergies) viszont a bukás után feladta utolsó flandriai körversenyét, a legrosszabbul pedig Tim Wellens (UAE) járt, aki kulcscsonttörést szenvedett.

Nem ez volt az egyetlen nagy bukás, az eritreai Biniam Girmay (Intermarché–Circus–Wanty) a huszonharmadik születésnapján került a darálóba. Nem ő a legszerencsésebb kerékpáros, tavaly amiatt kellett feladnia a Magyarországról indult Girót, mert szemen lőtte magát a pezsgősdugóval.

Bár Wellens személyében fontos segítőjét vesztette el, a flandriai körverseny így is a szlovén Tadej Pogacar (UAE) győzelmével ért véget. A Tour de France kétszeres bajnoka ismét bizonyította, hogy minden hangszeren játszik, az öt Monumentumból immár hármat is megnyert pályafutása során.

Másodikként a holland Mathieu van der Poel (Alpecin–Deceuninck) ért célba, a harmadik helyért a dán Mads Pedersen (Trek–Segafredo) lehajráza Van Aertot.

Borítókép: Maciejuk (narancssárga felsőben) itt még ment tovább. (Fotó: Eurosport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.