Rekordot döntött a Michael Phelps korábbi edzőjével készülő magyar úszó

Kós Hubert rátett még egy lapáttal: a Pro Swim-sorozat westmonti állomásának előfutamaiban olimpiai A szintet úszott, majd a döntőben a világ idei legjobb eredményét érte le a 200 méteres hátúszásban.

Magyar Nemzet
2023. 04. 16. 9:12
KÓS Hubert
Vizes Eb – Úszás Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minden idők legeredményesebb úszója, Michael Phelps korábbi edzőjével, Bob Bowmannel készül fantasztikus eredményt ért el a Pro Swim-sorozat westmonti állomásán. A magyar idő szerint szombat éjjel rendezett döntőben megdöntötte a 200 méteres hátúszás idei legjobb eredményét. Tovább javított az előfutamban elért, olimpiai A szintet érő 1:56.28-as eredményén, 1:55.95-tel, a világ idei legjobb idejével győzött

Ezzel a nagy ugrással Kós Hubert igencsak közel került Bernek Péter 2017-es országos rekordjához (1:55.58) – az biztos, hogy a szerdától szombatig tartó kaposvári országos bajnokságon ezt nem dönti meg, hiszen Kós marad Amerikában, s ott készül tovább Bob Bowmannel a júliusi fukuokai világbajnokságra.

Borítókép: Kós Hubert csodálatosan úszott (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.