Ten Hag szerint a Manchester United ajándékba adta az elődöntőt

Elmaradtak az izgalmak a Sevilla és a Manchester United negyeddöntőjén az Európa-ligában, mert az angolok hajmeresztő hibáival jól élve a spanyol csapat simán győzött 3-0-ra, és 5-2-es összesítéssel az elődöntőbe lépett. Erik ten Hag, az MU menedzsere azt mondta, ajándékba adták a továbbjutást a Sevillának, José Luis Mendilibart, a spanyolok vezetőedzőjét viszont meglepte, hogy a vártnál könnyebb sikert aratott a csapata.

Magyar Nemzet
2023. 04. 21. 7:06
null
Fotó: AFP/JORGE GUERRERO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúnyán lebőgött a Manchester United Sevillában. Az angol csapatnak esélye sem volt a pontszerzésre, több játékosa is csapnivaló teljesítményt nyújtott, sőt néhányuk kimondottan besegített a spanyoloknak, mint David de Gea kapus és Harry Maguire az első gólnál. Ha arra is gondolunk, hogy az első meccsen az Old Traffordon a United már 2-0-ra vezetett, majd két öngóllal hozta vissza a párharcba a Sevillát, bátran mondhatjuk, hogy nagyon elszerencsétlenkedte ezt a két mérkőzést. Erik ten Hag menedzser a sima 3-0-s vereséget követően reálisan értékelte a látottakat:

Fotó: AFP

– Világos, hogy amikor ilyen hibákat követünk el, nagyon nehéz megnyerni egy futballmeccset. Egész egyszerűen ennél jobbnak kell lennünk. Nem voltunk összeszedettek, nem voltunk nyugodtak. Ha átjátszod az ellenfél letámadását, akkor hatalmas terek nyílnak ki a pályán, de mi ezt nem tudtuk megtenni, pedig nyilvánvaló volt, hogy ezt kellett volna csinálni. Rengeteg rossz döntést hoztunk, elvesztettük a csatákat, a Sevilla játékosaiban több szenvedély, több vágy, több akarat dolgozott, és így nem nyerhettünk. Sok fontos feladat áll még előttünk, fel kell nőnünk hozzájuk, több karaktert és jó személyiséget kell mutatnunk. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, elődöntőt játszhattunk volna egy európai kupában, de nem éltünk vele, lényegében ajándékba adtuk az ellenfélnek.

az angolok dán középpályása sem hivatkozott külső körülményekre: – Nem találtuk a saját ritmusunkat, ugyanakkor sok lehetőséget adtunk a Sevillának. Jóval több hibát követtünk el a megszokottnál, nem tudtunk higgadtan futballozni, és ha olyan gólokat kapunk, mint most, akkor nem nyerhetünk. Néha jó napunk van, néha rossz, most nagyon rossz volt. Mindenki követhet el hibákat, de az ilyen súlyosakat az ellenfél mindig megbünteti, belőlünk pedig hiányzott az erő a megfelelő válaszhoz. Szerencsére négy nap múlva újabb meccs következik a bajnokságban, mostantól arra kell összpontosítanunk.

Fotó: AFP/Cristina Quicler

José Luis Mendilibar, a Sevilla vezetőedzője érthetően nagy sikernek tartja az eredményt, elsősorban azt emelte ki, hogy a Manchesterben mutatott játék alapján a szurkolóik okkal aggódhattak a visszavágó előtt: – Kínos manchesteri mérkőzés után kellett helyt állnunk, ott úgy játszottunk 2-2-es döntetlent, hogy nem futballoztunk jól. Ennek ellenére a játékosok elhitték, hogy képesek vagyunk bejutni az Európa-liga elődöntőjébe, és ez sikerült is. 

Beismerem, meglepő számunkra, hogy a Manchester United ellen ennyire magabiztosan tudtunk nyerni. A mi játékunk titka az egyszerűség. Sok csapatban megfordultam már minden szinten. A regionális futballban kezdtem, most pedig az Európa-liga elődöntőjében dolgozhatok egy jó csapattal, és ez nagyszerű érzés.

.A Sevilla hatszor nyerte meg a második számú európai kupát, ahhoz, hogy meglegyen a hetedik, a Juventuson kell majd túljutnia az elődöntőben, amely a portugál Sporting otthonában játszott 1-1-el lépett tovább. Fernando, a spanyolok középpályása már előre is tekintett: – Hiszünk és álmodozunk. Az elődöntőben vagyunk, és ebben a szakaszban bármi megtörténhet. Nagyszerű ellenféllel játszunk, a Juventus történelmi klub remek játékosokkal, de tudjuk, hogy mi milyen minőséget képviselünk.

A másik ágon az AS Roma hosszabbítás után verte ki a Feyenoordot, a korábban a Ferencvárost búcsúztató Leverkusen lesz az ellenfele az elődöntőben.

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók: 

Sevilla (spanyol)–Manchester United (angol) 3-0, továbbjutott a Sevilla 5-2-vel

Sporting Lisboa (portugál)–Juventus (olasz) 1-1, továbbjutott a Juventus 2-1-gyel

Union Saint-Gilloise (belga)–Bayer Leverkusen (német) 1-4, továbbjutott a Leverkusen 5-2-vel

AS Roma (olasz)–Feyenoord (holland) 4-1, továbbjutott a Roma 4-2-es összesítéssel, hosszabbítás után

Borítókép: A Manchester United játékosai csak magukat okolhatták a kudarcért (Fotó: AFP/Jorge Guerrero)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.