Barcelona: aranyünnep helyett menekülés az öltözőbe + videó

A sorsolás szeszélye folytán a városi rivális Espanyol idegenbeli legyőzése hozhatta el a Barcelonának a klubtörténet 27. bajnoki címét. Lewandowskiék 4-2-es sikere a derbin Barcelona-aranyünnepet ért. Az ünneplés még a pályán elkezdődött, de aztán menekülés lett a vége.

Magyar Nemzet
2023. 05. 15. 7:55
RCD Espanyol v FC Barcelona - LaLiga Santander
Clashes and field invasion at the end of the match between RCD Espanyol and FC Barcelona, corresponding to the week 34 of the Liga Santander, played at the RCDE Stadium, in Barcelona, on 14th May 2023. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Joan Valls/Urbanandsport/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona nem remegett meg a városi derbin, az 53. percben már 4-0-ra vezetett idegenben az Espanyol ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában. Xavi csapata abban a tudatban lépett pályára, hogy amennyiben begyűjti a három pontot, behozhatatlan előnyre tesz szert az üldöző Real Madriddal szemben. A 4-2-es győzelemmel a Barca a klub történetének 27. bajnoki címét ünnepelte. Pontosabban csak elkezdte ünnepelni a pályán. és társai a kezdőkörben kezdték az örömünnepet, ám ez nem tartott sokáig, mert a feldühödött Espanyol-szurkolók a pályára rohantak megakadályozni a fiesztát.

A Barcelona játékosai az öltözőben folytatták a bajnoki cím megünneplését. A Marca beszámolója szerint miközben Xavi játékosai elmenekültek a pályáról, csuklyás gengszterek rakétákat indítottak a rendőrökre, és megsemmisítették az eseményeket rögzítő kamerákat. Mindenesetre ez már nem zavarta Xaviékat, a Barca játékosait, Joan Laporta klubelnök is meglátogatta őket az öltözőben, és voltak olyan barcelonai drukkerek, akik az ünnep alatt a klub legendáját, Lionel Messit éltették.

Spanyol labdarúgó-bajnokság 34. forduló: Espanyol–FC Barcelona 2-4 (0-3), gólszerzők: Puado (74.), Joselu (90+2.), ill. Lewandowski (11., 40.), Balde (20.), Koundé (53.).

Az élcsoport állása: 1. (már bajnok) Barcelona 85 pont, 2. Real Madrid 71, 3. Atlético Madrid 69, 4. Real Sociedad 62. 

Borítókép: Barcelona-ünnep az Espanyol stadionjában (Fotó: Getty)

A klubelnök is kapott a pezsgőből:


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.