Rárontottak a Napoli ünneplő drukkereire az Udinese ultrái, meghalt egy szurkoló + videó

Az Udinese otthonában játszott 1-1-es döntetlennel a Napoli matematikailag is bebiztosította a bajnoki címét az olasz labdarúgó-bajnokságban. A csapat drukkereinek a hazai ultrák nem engedélyeztek ünneplést, alaposan megfélemlítették őket. Eközben Nápolyban egészen másként ünnepeltek a Napoli drukkerei, tűzijáték gyúlt mindenfelé, százezrek csaptak fiesztát mámorosan. Az ünneplésnek ennél sajnos durvább formája is akadt, többen lövöldöztek, egy szurkoló az életét vesztette.

Magyar Nemzet
2023. 05. 05. 7:22
Udinese-Napoli
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint a játékvezető lefújta az 1-1-re végződött Udinese–Napoli találkozót az olasz labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában, matematikailag is bizonyossá vált a Napoli bajnoki címe. A szurkolók régóta vártak erre a pillanatra, és örömükben elözönlötték a pályát.

Napoli-drukkerek
Ekkor még nem sejtették a Napoli drukkerei, hogy baj lehet a pálya elözönléséből

Mégsem tudtak ünnepelni, mert az Udinese kemény legényei követték őket, s nem csupán visszatessékelték őket a helyükre, ha tehették meg is verték a nápolyiakat, akik futva menekültek vissza a szektorukba. A rendőrök kissé késve futottak be a pályára, hogy rendet tegyenek.

A képek tanúsága szerint a hazai huligánok nemcsak ököllel, hanem nagrágszíjjal is verték a vendégszurkolókat. Előrebocsáthatjuk, a provokációnak folytatása lesz a legközelebbi Napoli–Udinese meccsen.

Nápoly lángba borult

Eközben Nápolyban lángba borult az egész város. Tűzijátékok gyúltak minden felé, százezrek ünnepelték a Napoli harmadik bajnoki címét.

Mindez közelebbről, az autóból filmezve:

 

Lövöldözés áldozata lett egy Napoli-drukker

Ennél sajnos durvább formája is volt az ünneplésnek. A Gazzetta dello Sport szerint egy 26 éves férfi halálos sebet kapott Nápolyban, amikor lövöldözés tört ki a tömegben. A hírek szerint a lövöldözésben másik három személy, egy 26 éves nő, valamint egy 20 éves és egy 24 férfi is megsérült, de ők nincsenek életveszélyben. 

Az Udinese–Napoli meccs utolsó jelenetei:

Borítókép: Ijesztő jelenetek Udinében, nadrágszíjjal verték a Napoli drukkereit (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.