Dárdai Pál söre és egy elfeledett magyar klubsiker

Péntek este Kölnben folytatja kiesés elleni harcát a Hertha. A berlini csapat vezetőedzője, Dárdai Pál egyértelműen kijelentette, csapatának mostantól minden meccset meg kell nyernie a bajnokságban. Bár a magyar szakember nem tekint a múltba, két biztató előjel is akad a Hertha számára.

Magyar Nemzet
2023. 05. 12. 10:08
Bayern Munich - Hertha BSC Dárdai Pál
30 April 2023, Bavaria, Munich: Soccer: Bundesliga, FC Bayern Munich - Hertha BSC, Matchday 30, Allianz Arena. Hertha coach Pal Dardai gives instructions. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három fordulóval a zárás előtt a Hertha az utolsó helyen áll a Bundesligában, hátránya három pont az osztályozót érő, 16. helytől. A berliniek vezetőedzője, már az előző forduló előtt kiadta az egyértelmű jelszót: minden hátralévő meccset meg kell nyerni. Múlt héten a Stuttgart ellen összejött a győzelem, péntek este a Köln otthonában vár a következő feladat a Herthára.

Dárdai Pál Fehérvár Köln
Ifjabb Dárdai Pál már nyert ebben a szezonban Kölnben. Forrás: Molfehérvárfc.hu

Nem ez lenne az idényben az első Dárdai-siker Kölnben: a edző fia, ifjabb Dárdai Pál augusztusban győztes gólt lőtt a Kecskések ellen a Konferencialiga selejtezőjében.

A Mol Fehérvár azóta tett azért, hogy ez a siker gyorsan a feledés homályába merüljön: a visszavágót elveszítette a Kölnnel szemben, így a németek jutottak a főtáblára. Ez még benne volt a pakliban, az viszont felfoghatatlan, hogy jelenleg a fiatalabb Dárdai Pál is a kiesés ellen küzd az NB I-ben.

A Herthának is van jó élménye a Kölnről, a két csapat berlini összecsapását 2-0-ra a kék-fehérek nyerték. Dárdai Pál szerint azonban a múltbeli jó előjelek nem sokat jelentenek most.

– Nem tudunk túl sok tanulságot levonni az akkori meccsből, ez már egy másik találkozó lesz, egy jó ellenféllel szemben – szögezte le a berliniek szakvezetője.

Dárdai a korábbi játékosának, Davie Selkének is szinte csupa jót kívánt a meccs előtt, noha a támadó immár a Köln játékosa. – Remélem, gólt szerez a meccsen, és így nyerünk 2-1-re, utána pedig megiszunk közösen egy sört – mondta Dárdai.

Dárdai Pál Berlin királya lehet

Dárdai 2015-ben és 2021-ben is sikerrel tartotta bent az élvonalban a Herthát, s ha összejönne a triplázás, arra az esetre a berlini sajtó már kidolgozta a forgatókönyveket.

Szóba került a szoborállítás, a Dárdai Pál-szektor felavatása az Olimpiai Stadionban, s az egyik lap már a királyi koronát is megelőlegezte a magyar szakembernek.

Bundesliga, 32. forduló

Péntek
Köln–Hertha 20.30 (tv: Arena 4)

Szombat
Bayern München–Schalke 15.30 (tv: Arena 4)
Eintracht Frankfurt–Mainz 15.30
Union Berlin–Freiburg 15.30
Bochum–Augsburg 15.30
Wolfsburg–Hoffenheim 15.30
Borussia Dortmund–Mönchengladbach 18.30 (tv: Arena 4)

Vasárnap
Stuttgart–Bayer Leverkusen 15.30 (tv: Arena 4)
RB Leipzig–Werder Bremen 17.30 (tv: Arena 4)

Az állás
1. Bayern 65 pont
2. Dortmund 64
3. Leipzig 57
4. Union 56
5. Freiburg 56
6. Leverkusen 48
7. Wolfsburg 46
8. Mainz 45
9. Frankfurt 43
10. Mönchengladbach 39
11. Köln 38
12. Bremen 35
13. Augsburg 34
14. Hoffenheim 32
15. Schalke 30
16. Stuttgart 28
17. Bochum 28
18. Hertha 25

Ősszel így nyert a Hertha a Köln ellen:

Borítókép: Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.