A polgármester is kemény kritikával illette a Mol Fehérvárt

Három fordulóval a befejezés előtt kieső helyen áll a Mol Fehérvár a labdarúgó NB I-ben. Enyhe kifejezés, hogy a csapat szurkolói csalódottak, Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is azok között volt, akik kemény kritikát fogalmaztak meg a klubbal szemben a Vidi Facebook-oldalán.

Magyar Nemzet
2023. 05. 08. 13:34
Kenan Kodro Molnár Gábor
Mol Fehérvár Mezőkövesd Fotó: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol Fehérvár az előző évtized meghatározó klubja volt Magyarországon, három bajnoki címet ünnepelhetett, kétszer pedig az Európa-liga csoportkörébe is eljutott. Az aktuális idényben azonban összeomlott a Vidi. Hiába a székesfehérvári csapaté az NB I második legértékesebb kerete, a nagy múltú klub a Mezőkövesd elleni vasárnapi 1-1-es döntetlen után kieső helyről várja az utolsó három fordulót.

A szurkolók a helyszínen egyértelműen kifejezték véleményüket, a hazai futballpályákon sajnos gyakran hallott „k…rva gyenge” rigmussal illették a produkciót. A lefújás után a drukkerek hiába hívták magukhoz a Mol Fehérvár játékosait, és szólították fel őket, hogy vegyék le a mezt, a klub játékosainak többsége inkább az öltöző felé vette az irányt.

A klub szimpatizánsai az interneten sem kímélték a Mol Fehérvárt, az egyesület hivatalos Facebook-oldalán is éles kritikákkal teli hozzászólások olvashatók.

Reagált a székesfehérvári csapat teljesítményére a város polgármestere, Cser-Palkovics András is.

„Tragikus. A mai meccset is látva állapítsuk meg, hogy minden idők valószínűleg legtöbb pénzéből, minden idők egyik leggyengébb csapata a mostani sajnos. Tankönyvet lehet majd írni arról, hogyan lehet 4-5 év alatt, egy Chelsea ellen jól játszó csapatot a kiesés közvetlen széléig zülleszteni. Kodro »büntetőjében« pedig minden benne volt erről a folyamatról. Az alapvető okok persze elég egyszerűek. A megfejtés: gazdátlanság, hozzá nem értés, valamint az elkötelezettség teljes hiánya” – írta a politikus, aki az idényben már korábban is kritizálta a klubot.

Cser-Palkovics márciusban edzőváltást sürgetett, s a Vidi ezt napokon belül meg is lépte. Az idényt még Michael Borisszal kezdte meg a csapat, az ő helyére érkezett Huszti Szabolcs, majd márciusban Bartosz Grzelak vette át az irányítást. A svéd szakemberrel első meccsét ugyan megnyerte a Mol Fehérvár, az azt követő hat bajnokin azonban csupán három pontot szerzett.

Még egy edzőváltás már aligha lesz az idényben, s az idény alapján egyébként is úgy tűnik, hogy nem ez a megoldás a Fehérvár helyzetére. A klub drukkerei most abban kénytelenek bízni, hogy legalább a kieséstől megmenekül a mélyen a várakozások alatt teljesítő csapat.

Borítókép: Padlón Kodro és a Vidi (Fotó: Molfehérvárfc.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.