időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Divatos formulát követhet a Győr az átigazolási piacon

Magyar Nemzet
2023.05.01. 11:34
Divatos formulát követhet a Győr az átigazolási piacon

Dán sajtóhírek szerint a nyáron Ambros Martínt váltó Ulrik Kirkely javaslatára a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata leigazolja Dioner Housheert. A dán jobbátlövő majd csak a 2024–25-ös szezonban költözik Győrbe.

A Győr–Odense női kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő mérkőzés televíziós közvetítése során elhangzott, hogy az ETO leendő, az Odense jelenlegi edzője, Ulrik Kirkely rendszeresen egyeztet leendő munkaadójával a győri keret kialakításáról. Nos, a nyáron Ambros Martínt váltó Ulrik Kirkelyt és az érintetett, a holland jobbátlövőt, Dioner Housheert a dán Tv3 kérdezte meg arról, miszerint az Odense világbajnoka a jövő nyártól Győrbe költözik.

Handball - Women - Group A - Norway v Japan
Kirkely már a győri keret kialakításán is dolgozik      Fotó: Siphiwe Sibeko

A 23 éves, világbajnok holland jobbátlövő 2021-ben érkezett az Odenséhez, és szerződése 2024-ig köti a dán élcsapathoz, azonban a hírek szerint nem fog hosszabbítani, hanem Győrben folytathatja. Kirkely és A 23 éves, világbajnok holland Housheer sem kívánta kommentálni az értesülést. Az ETO-ban jelenleg a szlovén Ana Gros és a dél-koreai Rju Un Hi szerepel a jobbátlövő poszton, utóbbi nemrég egy plusz egy évvel hosszabbított a magyar klubbal. – Egy plusz egy éves kontraktusban egyeztünk meg, amelyben mindkét fél dönthet majd a 2024–2025-ös idényről. Örülök, hogy együtt haladunk tovább a közös úton – mondta idén februárban Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

A Győr elleni BL-negyeddöntőben négy gólt szerzett Housheer szerződtetése illeszkedne a kézilabdában gyakran előforduló, divatos formulához. Veszprémben is tudnának erről mesélni: a férficsapat 2018-ban jelentette be Ljubomir Vranjes szerződését, majd nyilvánosságra hozta, hogy a 2019–20-as szezontól a dán világbajnok, Rasmus Lauge is csatlakozik a csapathoz a német Flensburgtól.

Borítókép: Dioner Housheer követheti az edzőjét Győrbe (Fotó: AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.