Fucsovics Márton, a tenisz Adonisza hamburgert és pizzát is eszik

Fucsovics Márton kiemelten fontosnak tartja a remek fizikai kondíciót. A legjobb magyar teniszező ma este a 22-szeres Grand Slam-győztes Novak Djokoviccsal játszik a Roland Garros második fordulójában. Fucsovics táplálkozási szokásaiba belefér a változatosság, ezt a teniszező árulta el az ATP hivatalos honlapján.

Magyar Nemzet
2023. 05. 31. 10:48
FUCSOVICS Márton
Párizs, 2023. május 28. Fucsovics Márton a francia Hugo Grenier ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2023. május 28-án. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a tenisz adonisza: Minden nap fitnesz nap címmel jelentetett meg hosszú interjút a legjobb magyar teniszezővel az ATP Tour hivatalos oldala. A világranglistán 83. magyar játékos elmondta, hogy nála sosem telik el nap erősítés nélkül. – Az én játékstílusomhoz nagyon fontos a megfelelő erőállapot, így aztán minden nap fitnesznap. Akkor sem hanyagolom el az edzőtermet, amikor nem versenyzek, és otthon vagyok. Hol a felsőtestemet edzem, hol a lábamat, ez nagyon fontos nekem. Ha pedig egy tornán nincs meccsem éppen, akkor is erősítek, és amikor belenézek a tükörbe, látom, hogy erős vagyok. Ennek mentális hatása is van – közölte a 31 éves sportoló. 

Fucsovics Márton Thor
Fucsovics büszke a kidolgozott felsőtestére, Forrás: Eurosport

A Davis-kupa-válogatott vezére elárulta, hogy ennyi kondiedzéssel az is belefér, hogy időnként elengedje magát. – Mindent eszem, szeretem a pizzát és a hamburgert. Ha elfáradok, este egy-két sört is megengedek magamnak. Ez néha jólesik, és segít lelazulni, aztán másnap kezdek mindent elölről – mondta Fucsovics, aki a januári Australian Openen hívta fel a figyelmet kiváló fizikumára, amikor egy ötszettes győzelem után örömében letépte magáról a pólót, és megmutatta kidolgozott izomzatát.

– A gyengén sikerült 2022-es év után nagyon-nagyon kemény felkészülést csináltam végig, rengeteg fitnesztréninggel. Sok súlyemelés és futás volt benne, aminek meg is lett az eredménye. A melbourne-i videó gyorsan elterjedt az interneten, én pedig jól szórakoztam rajta, de azért önbizalmat is adott. Danyiil Medvegyev parodizált engem, azon is jókat nevettem, mert amúgy jó barátok vagyunk – nyilatkozta a tenisz Adonisza.

Fucsovics Márton és a Grand Slam-rekorder Novak Djokovic összecsapása 20.15 után kezdődik a Roland Garroson.

Borítókép: Fucsovics étrendjébe belefér a pizza és a hamburger is (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.