Spanyol légióst igazolt a Mister távozása után újraértelmezett Szeged

A spanyol válogatott Carlos Molina Cosanóval erősít a férfi-kézilabdabajnokságban címvédő OTP Bank-Pick Szeged. Juan Carlos Pastor nyári távozása és az új edző, Kárpáti Krisztián kinevezése óta Carlos Molina Cosano a második spanyol igazolás Szegeden.

Magyar Nemzet
2023. 05. 23. 16:17
HC PPD Zagreb v HC Motor - EHF Champions League
ZAGREB, CROATIA - NOVEMBER 18: Vlado Matanovic of HC PPD Zagreb and Carlos Molina Cosano of HC Motor in action during the group phase EHF Champions League match between HC PPD Zagreb and HC MO Motor at Sutinska vrela hall on November 18, 2020 in Zagreb, Croatia. (Photo by Marko Lukunic/Pixsell/MB Media/Getty Images) Fotó: Marko Lukunic/Pixsell/ Getty images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem áll meg az élet Szegeden, a szezon végén távozó Juan Carlos Pastor távozása után is igazolt spanyol játékost a férfikézilabda NB I-ben listavezető, címvédő OTP Bank Pick Szeged. A május 8-án bejelentett utód, Kárpáti Krisztián kinevezése óta a horvát Marin Jelinic és az orosz Gleb Kalaras igazolásáról számolt be a Szeged. Ma egy újabb játékos, a klub történetének kilencedik spanyol játékosa, a Barcelonában nevelkedett Carlos Molina Cosano szerződtetését adta hírül az NB I címvédője.

HC PPD Zagreb v HC Motor - EHF Champions League
Casano (kékben) a védekezést segítheti Szegeden      Fotó: Marko Lukunic/Pixsell/ Getty images

– Negyedik új szerzeményünket szeretném bejelenteni, a spanyol válogatott Carlos Molina Cosanóval 1+1 éves szerződést írtunk alá, nyártól csatlakozik majd a keretünkhöz. Egy újabb nagy nemzetközi tapasztattal rendelkező játékossal állapodtunk meg. Komoly csapatokban szerepelt, a Barcelona együttesében nevelkedett, több évet játszott külföldön, több idényt eltöltött a Bajnokok Ligájában, szerepelt hazája válogatottjában, és szerepet kapott a spanyol strandkézilabda-válogatottban is. Molina Magdeburgban csapattársa volt Gleb Kalarasnak, úgy gondolom, hogy nagy erőssége lesz a csapatunknak – mutatta be az új játékost Kiss Bence, a szegedi cégvezető.

Carlos Molina Cosano Spanyolországban, Barcelonában született. Közeledik a születésnapja, hiszen 1991. május 31-én látta meg a napvilágot. A 2010–2011-es szezonban tagja volt a Barca együttesének, majd előbb az Aragon, a Huesca, és a Logrono játékosa lett. A 2017–2018-as szezonban igazolt külföldre, két idényt a német Magdeburg csapatánál töltött, majd a portugál Benfica játékosa lett. A 2020–2021-es idényt már az ukrán Motor Zaporizzsja együttesénél töltötte, jelenleg is a csapat tagja. Végigjárta a ranglétrát, az U18-as spanyol válogatottól a felnőttcsapatig minden korosztályos együttesben szerepelt. Molina (Roberto Parrondo, Niko Mindegía, José Manuel Sierra, Antonio Robledo, Pedro Rodriguez, Joan Canellas, Jorge Magueda és Imanol Garciandía) a kilencedik spanyol légiós lesz Szegeden.

Borítókép: Carlos Molina Cosano (kékben) egy plusz egy évre érkezik Szegedre (Fotó: Getty)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.