Svéd gólzápor, amit megúsztunk testi-lelki sérülés nélkül

A magyar jégkorong-válogatott a csoportkör 4. fordulójában ugyanúgy 7-1-re kapott ki Svédországtól, mint a második meccsén az Egyesült Államoktól. Pénteken a finnek és vasárnap a németek ellen sem lehetnek vérmes reményeink, a bennmaradás hétfőn, az osztrákok ellen dől el.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 17:30
NAGY Gergõ
Jégkorong-vb – Svédország - Magyarország Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevin Constantine csak rászánta magát a sorok megkeverésére. A svédek elleni mérkőzésre Sebők Balázs és Papp Kristóf helyet cserélt, tehát az első és a harmadik sorunk így állt fel: Papp, Hári, Galló, illetve Nagy G., Sebők, Terbócs. A döntésnek lehetnek szakmai okai, de lehet, hogy csupán taktikai húzásról van szó. Svédország, Finnország és Németország ellen, még ha nem is szép kimondani, esélytelen a magyar válogatott, e három mérkőzés a kísérletezésen felül az osztrákok megtévesztésére is alkalmas, hogy ne készülhessenek kottából a mieink ellen.

További változtatásként a világbajnokság során először bekerült a csapatba Szirányi Bence, aki 2015-ben Krakkóban feljutást érő gólt szerzett, ismét lehetőséget kapott Kóger Dániel, s így Csányi Karol és Pozsgai Tamás pihent. A kapuban, csakúgy, mint az Egyesült Államok ellen, ezúttal is Horváth Dominik kezdett.

Szerencsétlenül, sajnos, tegyük hozzá. A 2. percben bizony benézte Lindberg távoli lövését. Véletlenül sem akarunk bűnbakért kiáltani, nem ezen múlott, a svédek más szinten játszottak, kis túlzással akkor lőttek gólt, amikor akartak.

Jellemző volt a svédek mentalitására, ahogy 0-2-nél a magyar szépítőgólra reagáltak. Kiss Roland távolról nagy gólt lőtt, ám a lövés pillanatában lehet, hogy Erdély Csanád egyik lába még a kapus védett területén belül volt, azaz kis les címén akár elvehették volna a találatot. A svédek azonban nem kértek videózást, így megadták a találatot.

 

A magyar válogatott tehát már a 8. percben teljesítette a lehetséges célt, megszerezte a becsületgólt. Ezután folytatódott a svéd gólgyártás. Az első harmad után 3-1-re, a második után 6-1-re vezettek, végeredményben pedig 7-1-re nyertek.

Túl vagyunk a meccsen... Szerencsére sérülés nélkül. Pénteken a finnek, majd vasárnap a németek ellen is ez a legfontosabb feladat. Hétfőn aztán következik a sorsdöntő ütközet Ausztria ellen.

Jégkorong-vb, A csoport, 4. forduló:
Svédország–Magyarország 7-1
Az állás: 1. Egyesült Államok 12 pont/4 mérkőzés, 3. Svédország 11/4, 2. Dánia 8/3 , 4. Finnország 7/4, 5. Franciaország 4/3, 6. Magyarország 2/4, 7. Ausztria 1/4, 8. Németország 0/3.

A magyar válogatott vb-mérkőzései Tamperében, az A csoportban:

Május 13., Magyarország–Dánia 1-3
Május 14., Magyarország–USA 1-7
Május 16., Magyarország–Franciaország 3-2 – hosszabbításban
Május 18., csütörtök, 15.20: Magyarország–Svédország 1-7
Május 19., péntek, 15.20: Magyarország–Finnország
Május 21., vasárnap, 15.20: Magyarország–Németország
Május 22., hétfő, 19.20: Magyarország–Ausztria

Borítókép: a magyar válogatott csapatkapitánya megadóan szemléli a fejleményeket (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.