Szoboszlai évi négymilliárdot kereshet a Premier League egyik sztárklubjánál

Sajtóhírek szerint a Newcastle United a nyáron hajlandó hetvenmillió eurót fizetni Szoboszlai Dominikért az RB Leipzignak. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya évente több mint négymilliárd forintot kereshet, ha megvalósul a szerződés.

Munkatársunktól
2023. 05. 11. 17:53
SZOBOSZLAI Dominik
Freiburg, 2023. május 03. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután berúgta csapata harmadik gólját a Freiburg ellen a labdarúgó Német Kupa freiburgi elõdöntõjében 2023. május 2-án. MTI/AP/DPA/Marijan Murat Fotó: Marijan Murat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Philipp Hinze, a Sky Sports német újságírója még a múlt héten számolt be a Twitteren arról, hogy az angol Premier League jelenlegi harmadik helyezett csapata, a Newcastle United az RB Leipzig két játékosára vetett szemet. Az egyikük pedig (a másik a mali Amadou Haidara).

Szoboszlai szerződése 2026 nyaráig érvényes az RB Leipzignál, a kivásárlási ára pedig sajtóhírek szerint hetvenmillió euró, ami lényegesen magasabb annál, amennyire a Transfermarkt nevű szaklap jelenleg taksálja az értékét (negyvenmillió euró). Igaz, a Trassfermarkt majd csak ezután frissíti az adatait, s Szoboszlai értéke a tél óta nyilván emelkedett, hiszen amióta Marco Rose átvette az RB Leipzig irányítását, a német csapat egyik húzóemberévé lépett elő, ebben az idényben 41 meccsen lépett pályára, 7 gólt szerzett és 13 gólpasszt adott.

A Nemzeti Sport értesülései szerint, a Newcastle kész évi bruttó tízmillió fontos fizetést ajánlani a magyar középpályásnak. A jelenlegi 425 forintos árfolyammal számolva ez évi bruttó 4 milliárd 250 millió forintnak felel meg.

A sportlap megszólaltatta Szoboszlai Dominik menedzserét, Esterházy Mátyást, aki – ahogy mondani szokás – nem cáfolta, de nem is erősítette meg az értesülést.

– Dominik jelenleg kizárólag az idény hátralévő mérkőzéseire koncentrál – mondta Esterházy, kiemelve, hogy a Lipcse harcban van a dobogós helyekért, a Német Kupában pedig bejutott a döntőbe. – Azt elmondhatom, a teljesítménye alapján nem meglepő, hogy topligás klubok élcsapatainál kerül szóba a neve, de ennél többet egyelőre nem tudok mondani – tette hozzá a játékosügynök.

A Bundesligában jelenleg harmadik RB Leipzig vasárnap a Werder Brement fogadja a Bundesliga 32. fordulójában. 

Borítókép: Szoboszlai talán már tudja, hogy merre tart (Fotó: AFP/Marijan Murat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.