A vérző tarkójú olasz nem akart fetrengeni, és azt is elmondta, miért nem

A West Ham United kicentizte, a kilencvenedk percben szerzett góllal győzte le a Fiorentinát a labdarúgó Konferencialiga döntőjében. Az észak-londoni csapat 58 év után nyert nemzetközi trófeát. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, minden szereplő a saját aspektusából értelmezte az eseményeket. Megszólalt a vérző fejű olasz Biraghi, a meccs emberének választott Jarrod Bowen szerint tízből talán egyszer érkezik ilyen jó kiugratás, mint szerda este a prágai Eden-stadionban.

Magyar Nemzet
2023. 06. 08. 7:53
West Ham United v Fiorentina - Europa Conference League
PRAGUE, CZECH REPUBLIC - JUNE 7: Cristiano Biraghi (C) of Fiorentina receives medical treatment next to Declan Rice (L) of West Ham during the Europa Conference Football League final soccer match between West Ham United and Fiorentina, at the Fortuna Arena in Prague, Czech Republic on June 7, 2023. Lukas Kabon / Anadolu Agency (Photo by Lukas Kabon / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Lukas Kabon / /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét első angol–olasz párharcát, a Konferencialiga döntőjében a Fiorentinát 2-1-re legyőző West Ham United nyerte. A mérkőzés első félideje hagyott némi kívánnivalót maga után, nem különösebben forogtak veszélyben a kapuk, és állt a játék, de nem a VAR vagy egyéb vitatott döntés miatt. A firenzeiek játékosa, Cristiano Biraghi tarkóját elöntötte a vér, miután egy szögletet készült elvégezni, de erre csak hosszas ápolás után került sor. Az angol drukkerek söröspoharakkal és elektronikus cigarettával dobálták meg az olasz középpályást. A sértett nem felejtette el az eseményeket, szóba hozta ezt az értékelésében. – A tettek önnmagukért beszélnek, nem hiszem, hogy bármit is kellene mondanom. Én futballozni akartam, nem fetrengeni. Nem az én feladatom, hogy megítéljem a szurkolókat, de remélem, valaki foglalkozik ezzel az esettel – idézte az olaszt a Football Italia. Biraghi „sokkal többet is kihozhatott volna” az esetből, ha nem kel fel a földről. Akár fel is függeszthette volna a mérkőzést a játékvezető, és a Fiorentinának ítélték volna a győzelmet, Biraghi azonban felkelt a földről, és szarkasztikus megoldást választott, megtapsolta a kapu mögötti szektorban helyet foglaló huligánokat.

Fiorentina v West Ham - Europa Conference League Final
Bowden ünnepelt      Fotó: Giuseppe Maffia/NurPhoto/ AFP

Jarrod Bowen is tapsolt. A győztes gól szerzője a kilencvenedik percben villant, majd a meccs után dicsérte a gólpasszt adó csapattársát, és megosztotta a gondolatait. – Boldog vagyok, ennél jobban nem tudom szavakba önteni az érzéseimet. Ez az idény sem nekem, sem a csapatnak nem sikerült valami jól, de most a mennyekben érzem magam. Ami a gólt illeti, az ember tíz beindulásból egyszer kapja meg így a labdát. Volt időm átgondolni, magabiztos voltam, ám amikor bement, fogalmam sem volt, mit tegyek… Pályafutásom legnagyobb meccse volt – lelkendezett a 26 éves angol csatár. Hozzátette, hogy alighanem kinevette volna az illetőt, aki 2020-ban a West Hambe igazolásakor megjósolja, hogy bemutatkozik az angol válogatottban és győztes gólt szerez egy európai kupadöntőn.

Bowen edzője, a korábbi Manchester United-menedzser, David Moyes nagyobb összefüggésben elemzett. –  Elég régóta vagyok már a futballban, de ilyen pillanatok ritkán adattak meg. Talán nem pontosan úgy alakult a döntő, ahogyan elterveztük, de veretlenül zártuk az európai idényt, és erre nem találok szavakat, ez hihetetlen. A következő idényben az Európa-ligában indulunk, és megint csak lebilincselő élmény lesz – idézte az UEFA hivatalos honlapja a skót menedzsert.

Konferencialiga-döntő: Fiorentina (olasz)–West Ham United (angol) 1-2 (0-0), Prága, Fortuna Aréna, 17 363 néző. Vezette: C. Del Cerro (spanyol). Gólszerzők: Benrahma (62. – 11-esből), Bowen (90.), illetve Bonaventura (67.).

Borítókép: Biraghi túlélte a dobálózást (Fotó: AFP)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.