Beckham gyerekkori barátját Messi jó ismerőse váltja Miamiban

Megnevezte az új vezetőedzőjét az amerikai labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miami: Gerardo „Tata” Martino veszi át az irányítást Phil Neville-től. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a csapatot tulajdonló David Beckham gyerekkori barátja helyére a Miami legnagyobb sztárja, Lionel Messi honfitársa és korábbi edzője került.

Magyar Nemzet
2023. 06. 29. 9:33
Ligue 1 - Paris Saint Germain vs Olympique Lyonnais Lionel Messi
epa10556035 Paris Saint Germain's Lionel Messi warms up prior the French Ligue 1 soccer match between PSG and Olympique Lyonnais at the Parc des Princes stadium in Paris, France, 02 April 2023. EPA/YOAN VALAT Fotó: YOAN VALAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

még egy percet sem futballozott az Inter Miami színeiben, hiszen a június elején bejelentett érkezése óta a szabadságát tölti, miután lejáró szerződéssel elhagyta a PSG-t. Korábbi hírek szerint Messi július 21-én a mexikói Cruz Azul ellen játszhat először a Miamiban egy új sorozatban, amely az amerikai és mexikói klubok között zajlik. S akkor már Gerardo „Tata” Martino irányítása mellett mutatkozhat be.

Gerardo Martino veszi át Messi új csapatának irányítását. Fotó: Inter Miami

Az Inter Miami borzasztó gyengén szerepel az MLS mostani idényében, hiszen jelenleg a Keleti főcsoport utolsó, 15. helyén áll öt győzelem mellett tizenhét vereséggel. Nem volt meglepő, hogy június elején kirúgták a csapat vezetőedzőjét, Phil Neville-t, aki egyébként a tulajdonos, David Beckham gyerekkori barátja és régi harcostársa a Manchester Unitedből. Azóta nem volt új vezetőedzője a csapatnak, az elmúlt mérkőzéseken Javier Morales csak beugróként irányított, míg meg nem lett a végleges megoldás.

Messi és Martino: eddig együtt nem ment

Gerardo „Tata” Martino érkezését csütörtökön jelentette be az Inter Miami, a 60 éves argentin edző legutóbb a mexikói válogatottat vezette, amellyel a csoportkörben kiesett tavaly a katari világbajnokságon. Martino korábban 2013 és 2014 között a Barcelonánál és 2014–2016 között az argentin válogatottnál is volt már Messi edzője.

A 36 éves klasszis eddig 66 meccsen 54 gólt és 24 gólpasszt ért el Martino kezei alatt. Mégsem volt sikeres az együttműködésük: a Barcelonában egy vesztes Spanyol-kupa-döntő, a válogatottnál két vesztes Copa América-finálé volt a legjobb eredményük együtt.

Beckham: Tata nagy tiszteletnek örvend

– Tata nagy tiszteletnek örvend sportágunkban, az eredményei önmagukért beszélnek – nyilatkozta David Beckham, az Inter Miami ügyvezető-tulajdonosa. – Biztosak vagyunk benne, hogy a futballban elért eredményei és vezetőedzőként szerzett tapasztalata inspirálni fogja csapatunkat és izgalomba hozza szurkolóinkat, és már alig várjuk, hogy lássuk, milyen hatással lesz a pályán és azon kívül is.

Borítókép: Messi számára nem lesz ismeretlen a Miami új vezetőedzője (Fotó: EPA/Yoan Valat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.