Bölöni László ismét nagyot alkotott, saját kezében a jövője

A francia élvonal, a Ligue 1 a következő idényben már ismét csak tizennyolc csapat részvételével zajlik. Köztük lesz az FC Metz, amely Bölöni László irányításával került vissza az élvonalba. Az viszont még nem dőlt el, hogy az erdélyi magyar szakember az új idényben is marad-e Metzben.

Magyar Nemzet
2023. 06. 15. 12:05
Bölöni László Metz
Bernard Serin klubelnök Bölöni László Metz Fotó: FC Metz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bölöni László nosztalgiázhat. A játékosként 102-szeres román válogatott, valamint a Steauával BEK-győztes erdélyi labdarúgó edzőként Franciaországban, a Nancy élvonalba juttatásával érte el első nagy dobását. Idén, huszonöt évvel később éppen a Nancy területi riválisa, a Metz élén érte el ugyanezt az erdélyi magyar szakember.

A feljutás ugyan furcsa körülmények között vált biztossá, miután a rivális Bordeaux utolsó fordulós meccse félbeszakadt. A szövetség végül a várt döntést hozta: a Bordeaux ellenfele, a Rodez kapta a három pontot, így a nagyot hajrázó Metz készülhet az élvonalra, a 2023/24-es idényben a létszámcsökkentés miatt ismét csak 18 csapatos Ligue 1 szereplője lesz.

Hogy Bölöni is irányítja-e csapatát a francia élvonalban, többek között a PSG ellen, az úgy tűnik, csak a szakemberen múlik, akit a hírek szerint a kolozsvári CFR is hív. A Metz érthető módon nem akar megválni sikeredzőjétől, aki visszavezette a csapatot az élvonalba a tavalyi kiesés után.

Bölöni és a Metz sikerének részletes hátteréről a Nemzeti Sport cikke ITT olvasható.

Borítókép: Bölöni László a klubelnök gratuációját fogadja (Fotó: FC Metz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.