Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Egy 87 éves világbajnok is készül a budapesti atlétikai vb-re

A Hír TV másfél éve mutatta be Lóki Tamásnét, Marika nénit, aki szenior rövidtávfutó, többszörös világ- és Európa-bajnok, s jelenleg 87 évesen az őszi, olaszországi korosztályos Eb-re készül. De szurkolóként ott lesz az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokságon is, és az egyik legjobb helyről láthatja a női 100 méteres síkfutás döntőjét. Pedig úgy tervezte, hogy a televízió képernyője előtt nézi majd.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV – Radar2023. 06. 23. 16:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lóki Tamásné Marika néni a szeptemberi olaszországi szenior Európa-bajnokságra készül, a hét öt napján saját edzésterve alapján. Két kör kocogás, torna, majd néhány erőteljes 100 méter, végül levezetés – ez a penzuma.

– Mióta jött ez a vírus, azóta, valahogy megakadt az egész versenyzés, nagyon kevés verseny van. Mindig attól függ, hogy hányan szánják rá magukat, hogy eljöjjenek. Ezt nem lehet sose tudni. Vannak korombeliek, akiket már régóta ismerek. Együtt versenyzünk, csak nem mindig jön el mindenki – fogalmazott a minapi edzésén Lóki Tamásné, aki 1958-ban ment férjhez, akkor abbahagyta az atlétikát, és nyugdíjasként kezdett újra futni. Harminc év alatt egyetlen versenyt hagyott ki a pajzsmirigyproblémái miatt.

A szenior-világversenyeken ötévente van korosztályváltás, és a 87 esztendős Lóki Tamásné a „legmagasabb”, a 85 plusz kategóriában indul.

Amikor a Hír TV Radar stábja most az év csúcsversenyéről, az augusztusi, budapesti világbajnokságról kérdezte, azt mondta, nem hiszi, hogy kilátogat a vb-re.

– A televízióban többet látok, mert a stadionban ez attól függ, hogy az ember hova kap helyet – jegyezte meg, amikor a pálya szélén feltűnt a világbajnokság lebonyolításáért felelős Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója, Németh Balázs.

– Hoztam önnek két jegyet augusztus 21-re, hétfő estére, méghozzá egy olyan szektorba, ami a célegyenes mellett van, nagyon közel a célvonalhoz, és azért augusztus 21-re, mert akkor fognak futni a nők 100 méteren a döntőben. Megtiszteltetés lenne számukra, ha ott lenne abban a majdnem a célvonal feletti szektorban, és élőben látná a világbajnokság döntőjét – fordult Németh Balázs Lóki Tamásnéhoz, aki nagyon meghatódott, és mint mondta, él a lehetőséggel.

– Nagyon sok hétköznapi hőst, sulihőst és nagyon sok Marika nénit – persze Marika néniből csak egy van –, és nagyon sok olyan hétköznapi embert, civilt is szeretnénk látni a Nemzeti Atlétikai Központban a világbajnokságon, aki nem láthatna szabadtéri vb-t és ekkora sporteseményt, ha nem mi lennénk a rendezők – mondta Németh Balázs.

Borítókép: Németh Balázs és Lóki Tamásné Marika néni (Forrás: Hír TV, Radar)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.