Elek és Martín sem zárna ki egy Fradi-Győr meccset a BL-ben + videó

A szezon végén távozó Elek Gábor és Ambros Martín is felmondta a kötelezőt. A Ferencváros és a Győr edzője a szokásos tiszteletkörök mellett arról is beszélt, hogy a személyes búcsúval felesleges foglalkozni a Final Four előtt. Ez még nem időszerű, Martín és a korábban a Fradiban és a Győrben is megfordult Győri-Lukács Viktória egyáltalán nem zárta ki, hogy megvalósul a Fradi–Győr BL-döntő.

Magyar Nemzet
2023. 06. 03. 5:45
Elek Gábor, Ambros Martín
Elek Gábor, Ambros Martín Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ambros Martín tavaly november, Elek Gábor a Metz elleni negyeddöntő viszavágója óta tekinthető távozó edzőnek. A Győrrel 2012 és 2018 között négyszeres Bajnokok Ligája-győztes spanyol szakember, és a Fradinál őskövületnek számító korábbi magyar kapitány nem pendített meg patetikus húrokat a ma kezdődő Bajnokok Ligája Final Four előtt.

Elek Gábor háttérbe helyezi a személyes szálat      Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Az edzők között ez egyébként sem szokás, a sajtó rezonálására egyikük sem játszik rá tudatosan. A múltban történteket, többek között a korábbi társ-szövetségikapitányi időszakot, és a tavalyi kis híján verekedésig fajult nézeteltérést már rendezték egymással. A szezon végi búcsú közös a két edzőben. Ebből az aspektusból is érdekes, vajon mennyire örülnének, ha egymással kellene játszaniuk a Final Fouron, akár a döntőben. Martín és Elek is elsőre elhessegette a gondolatot, mindketten csőlátással mennek előre, csak a következő feladatra koncentrálva. A rend kedvéért: a Győr a címvédő Vipers, a Fradi a dán Esbjerg ellen játszik az elődöntőben.

Martín korábban három BL-t nyert a Győrrel      Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Martín először a címvédőre összpontosít. – A Vipers a világ egyik legjobb csapata, és ha ilyen magas színvonalú kézilabdát produkáló csapattal kerülsz szembe, akkor a taktika és az egyéniségek nem feltétlenül elegendőek. A legvégéig szükséges az akarat és a küzdés. Nincs bennünk revansvágy, egyszerűen nyerni akarunk a telt házas csarnokban – mondta céltudatosan Martín. Majd amikor a Fradi elleni lehetséges folytatás került szóba, nem zárta ki ennek az esélyét, de a diplomatikus oldalát vette elő. – Természetesen a nézők élveznének egy ilyen mérkőzést, efelől nincsen kétségem. Örülnék, ha mindkét magyar csapat bejutna a döntőbe – fogalmazott a Győr mestere.

Elek aláhúzta, hogy az érzelmi töltet legalább annyira fontos lesz, mint a szakmai felkészültség. A közönség szeretete, a magával ragadó lelkesedése pluszenergiát adhat, de rosszabb esetben bénítólag  hathat. Elek sem tudja, melyik forgatókönyv érvényesül, de igyekszik levenni a terhet a csapata válláról, és rátapintani az Esbjerg gyenge pontjaira. – Látjuk a gyengeségeiket és az erősségeiket, az utóbbiaknál kell őket megfogni, de ez viszonylag keveseknek sikerült az idén – magyarázta Elek. Ha sikerül, akkor a Győr következne – talán a döntőben. 

Erről a korábbi fradista, jelenleg az ETO-ban játszó válogatott szélső beszélt. – Nem csak én, az egész ország büszke lenne arra, ha a két magyar csapat játszaná a döntőt a Bajnokok Ligájában. Én személy szerint nagyon örülnék neki, mert rengeteget köszönhetek a korábbi csapatomnak. Le a kalappal a Fradi idei nemzetközi teljesítménye előtt! – mondta az ETO szélsője.

A női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four programja:

Szombat, elődöntők: Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand (norvég) 15.15 , FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (dán) 18.00 
Vasárnap, helyosztók: a harmadik helyért 15.15, döntő 18.00.  

Borítókép: Ambros és Elek együtt mehetnének az utolsó csatába (Fotó: Nemzeti Sport)

Elektől így köszönt el a Fradi:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.