Idén is idegenben ünnepel a bajnok, ezúttal a Veszprém

Sorozatban két elveszített bajnoki döntő után a harmadikat megnyerte a Telekom Veszprém az OTP Bank Pick Szeged ellen. A mindent eldöntő harmadik meccset 31-27-re nyerte meg a Veszprém Szegeden. A férfikézilabda bajnoki döntő győztese, ahogy az elmúlt két évben, idén is idegenben ünnepelt.

Magyar Nemzet
2023. 06. 09. 22:23
null
Szeged 20230609 Kézilabda NBI Szeged-Veszprém Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda bajnoki döntő harmadik, mindent eldöntő mérkőzését a címvédő Szeged otthonában játszotta a két hazai gigász. A Veszprém sokkal jobban kezdett, az első tíz támadásából kilenc gól lett, kifizetődött a hétközi veszprémi meccsen látott két balkezes játékossal Ilics Zorannal és Nedim Remilivel kezdő vendég csapat dominált az első tíz percben.

A kilenc gólig jutó Vajlupaut (55) nem tudta tartani a Szeged       Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Mivel Vajlupau gólja nyitotta a második tíz perces etapot, Jun Carlos Pastor nem várt tovább az időkéréssel. Változtatott a bajnok: Garciandia és Bánhidi érkezett, Tönnesen és Rosta helyére a Bombac egyéni villanásaira is alapozó bajnokcsapat hátránya rohamosan csökkent. A fordulópontot Lauge technikai hibája után Ilics második kettő perces kiállítása hozhatta el. Ekkor, 9-7-nél kettős emberhátrányban játszott a kihívó, de ezúttal, zsinórban másodszor sem szerzett gólt. Sostarics góljával minimalizálta hátrányát a Szeged. Majd ugyanő egyenlített, 5-1-es sorozattal lett 10-10 az állás a második 10 perc végére.

Rendkívül balszerencsés és feszült is volt a Veszprém: Momir Ilics segítője, Gulyás Péter sárga lapot kapott, Ilics pedig technikai hibával tudott kivitelezni egy önfeláldozó mentést, s ezért két perces kiállítással bűnhődött.

A félidő záró tíz perce a Szegednek sikerült jobban: a Miklert a kapuban váltó Alilovic hetest és ziccert is védett, és a hibátlanul célzó, nyáron távozó norvég szélső alexandre Blonz újabb góljával 14-12-es hazai előnnyel ért véget az első harminc perc. 9-5-tel kezdett a Veszprém, erre 9-3-as sorozattal válaszolt a Veszprém.  

Két bombával kezdődött a második félidő: Bodó majd Garciandia góljával lett négy gólos a szegedi előny. Vajlupau csökkentette a távolságot. Cupara nem tudott segíteni és a hetesekhez érkező Corrales sem tudta megtolni a Veszprém szekerét. Lauge állt a sereg élére egy pontosan végig vitt egyéni akcióval. Majd az egyenlítés volt a tét, Vajlupau hetesével 17-nél érte utol ellenfelét a Veszprém.

BLONZ, Alexander; REMILI, Nedim; BODÓ Richárd
Remili és Blonz      Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Pastor időt kért. Az első félidőben, négy gólos veszprémi vezetésnél ez bejött. Úgy tűnt, most is ül a Mister gyorstalpalója: Bánhidi villanása után jött az egyenlítő gól a fehérorosz szélső, Vajlupau révén. Elisson góljával visszavette a vezetést a Veszprém. Majd Lauge hozzátett még egyet, s mivel a Szeged sorozatban három technikai hibát mutatott be támadásban, hatalmas esély nyílt a kihívó Veszprém előtt. A három gólos vezetésért támadhatott, és Vajlupau nem is hibázott. 21-18 volt kevesebb, mint negyedórával a vége előtt.

Sőt, Cupara egész pályás góljával már négy volt a különbség a vendégek javára. Eldőlt? 24-20-as vendégelőnynél kikérte az utolsó idejét is Pastor. Átállt a hét a hat elleni támadó játékra a címvédő, gyors gólokkal tudott volna zárkózni. Cupara egy újabb bravúr után megint megpróbálkozott az egész pályás góllal, de ezúttal hibázott, A sietség helyett kifizetődőbb lett volna a kivárás. De ez is belefért. 

A hét a hat elleni játék meghozta a kívánt hatást, gólokat ért el a Szeged, de a védekezését nem tudta stabilizálni a címvédő. A hajrában hiába kapaszkodott, nem tudott visszajönni a Szeged. Ahogy a legutóbbi két alkalommal, idén is idegenben ünnepelt a bajnok. A mindent eldöntő harmadik meccset 31-27-re nyerte meg a Veszprém.

Hat év után duplázott, a Magyar-kupa mellett a bajnokságot is megnyerte az Építők.

A Veszprém ünnepelt a végén      Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Juan Carlos Pastor, a Szeged edzője bajnoki ezüstéremmel távozik Szegedről a szezon végén.

Férfi kézilabda bajnoki döntő: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 27-31 (14-12)

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 1-2.

Borítókép: A Pick Arénában ünnepelt a Veszprém (Fotó: MTI )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.