időjárás 21°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Kerkez nem járhat úgy, mint Dzsudzsák vagy Szalai

Magyar Nemzet
2023.06.06. 17:03 2023.06.06. 17:22
Kerkez nem járhat úgy, mint Dzsudzsák vagy Szalai

Egyelőre nem tudni, hogy a Benfica bosszúhadjáratot folytat Kerkez Milos ellen, amiért a magyar válogatott futballista nem a portugál csapatot választotta. Mindenesetre a legnagyobb példányszámú portugál sportlap, az A Bola szerint Kerkezt a Liverpool és a Newcastle is figyeli. Ha ők írják…

A magyar labdarúgók egyre inkább piacképesek a nemzetközi átigazolási piacon. Ez egyebek mellett Marco Rossi és a magyar válogatott érdeme, ugyanakkor érdemes kivételt tenni Kerkez Milossal, aki nem csak a nemzeti tizenegyben nyújtott produkciójával hívta fel magára a figyelmet. A szerbiai Verbász szülötte a Győr akadémiájáról került fiatalon az AC Milanhoz, az olasz gigaklubnál azonban nem sok lehetőséget kapott. Az olaszok könnyen lemondtak róla, eladták a holland AZ Alkmaar csapatának, és úgy tűnik, a játékos pályafutása szempontjából a létező legjobb döntés született.

Kerkez Milos
Kerkezt összehozták a Liverpoollal     Fotó: AFP

A 19 éves szélsőhátvéd alapembere lett a Konfencia-ligában az elődöntőig menetelő csapatának, hatszor szerepelt Marco Rossi magyar válogatottjában. A nemrég zárult szezon hajrájában, illetve a tavasz nagy részében állandó témát szolgáltatott a sajtónak a lehetséges klubváltása. Korábban a Benfica érdeklődéséről lehetett tudni, és amikor már csak egy hajszál választotta el Kerkezt az igazolástól, a finisben meghiúsult a megállapodás. A Benfica és a holland klub nem tudott megállapodni a magyar játékossal.

Korábban írtunk arról, hogy milyen csapatok állnak sorba Kerkezért, a legújabb hírek, egész pontosan a portugál sportlap, az A Bola szerint a Liverpool és a Newcastle is érdeklődést mutat a válogatott labdarúgó iránt. Ennek valóságtartalmát egyelőre homály fedi, de a futballista kora és az ára – a Transfermarkt 10 millióra becsüli a futballista piaci értékét – alapján az lenne a meglepő, ha idén nyáron nem valósulna meg Kerkez klubváltása. Illetve ennek jelenleg egy komoly gátja van, a klub, mint ahogy írtuk, nem akart engedni a 20 milliós vételárból. Ami a jelenlegi piaci viszonyok között potom pénznek számít.

Kerkez tehát nem jár úgy, mint Szalai Attila és Dzsudzsák Balázs. A Fenerbahce védőjét szinte mindig összeboronálják a Premier League-klubokkal, de az átigazolása – legalábbis eddig – nem valósult meg. Elméletben Dzsudzsák is elkelt már korábban, de végül nem jutott el egyik topbajnokságba sem. Kerkeznek megadathat a lehetőség – akár már idén nyáron. 

Borítókép: Kerkez Milos (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.