Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Szoboszlai-láz Liverpoolban: ma eldől a középpályás sorsa

Egybehangzó értesülések szerint még június 30-án pénteken a Liverpool játékosa lehet a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik. A menedzsere a városban, és több forrás is állítja, a játékos és az angolok már megegyeztek, a két klub megállapodása pedig órákon belül várható. Ha éjfélig nem csapnak egymás tenyerébe, akkor a Szoboszlai Dominik minden bizonnyal marad Lipcsében.

Magyar Nemzet
2023. 06. 30. 14:03
RB Leipzig - VfB Stuttgart
RB Leipzig-VfB Stuttgart Fotó: HENDRIK SCHMIDT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem túlzás: Liverpoolban a futball most éppen Szoboszlai Dominikról szól. A The Telegraph, a The Athletic és az átigazolási hírekre szakosodott Fabrizio Romano sorra erősítik meg, hogy a Liverpool legfőbb célpontja jelenleg az RB Leipzig középpályása, akinek hetvenmillió eurós kivásárlási ára már csak ma éjfélig él, ami azt jelenti, hogy nagy bizonyossággal ma eldől a magyar válogatott csapatkapitányának a sorsa.

Nemrég még három lehetséges út létezett. Az egyik az, hogy Szoboszlai Dominik hetvenmillió eurós árát senki sem fizeti meg, a másik Newcastle-ba vezetett, a harmadik pedig Liverpoolba. Kiderült, a második kiesett, ugyanis a Newcastle kiszállt a tárgyalásokból. A The Athletic elismert újságírója, David Orstein információi szerint ugyanis az észak-angliai klub  az olasz Sandro Tonaliért mintegy nyolcvanmillió eurót fizet a Milannak, és ezért nem futná még a magyar középpályásra is. 

Ugyanakkor David Orstein határozottan állítja, a liverpooliak magabiztosak a transzfer létrejöttét illetően, az egyeztetések továbbra is folynak, és a Telegraph is erről ír saját forrásokra hivatkozva. Mindezt megerősíti Fabrizio Romano, aki szerint „a Liverpoolt nem csak bevonták a Szoboszlai-ügybe, ő az első számú célpontja a klubnak, az egyeztetések konkrétak. Kulcsnap következik, hiszen a kivásárlási záradék ma lejár.” Később pedig azt posztolta, hogy a tárgyalások máris az utolsó fázisba léptek, a Liverpool és az RB Leipzig hamarosan megegyezik egymással. A játékos, tehát Szoboszlai Dominik pedig már rábólintott a váltásra, ő egyébként éppen Horvátországban nyaralva tölti a szabadságát. Az is tény, hogy az ügynöke, Esterházy Mátyás csütörtökön Liverpoolba utazott, a klub fórumain pedig a szurkolók izgatottan várják a nagy bejelentést, amely szerint a magyar válogatott középpályás csatlakozik kedvenc klubjukhoz.

– Jürgen Kloppot nagyon szeretem mint embert. Egészen elképesztő, ahogy fel tudja tüzelni az egész csapatát, és fel tudnak állni a padlóról, bármit véghez tudnak vinni. Szerintem ő a legjobb edző –  nyilatkozta korábban a magyar játékos a Liverpool menedzseréről.

Ha ez nem következik be, akkor Szoboszlai Dominik nagy valószínűséggel marad Lipcsében, ahol az RB Leipzig tagjaként a következő idényben is a Bajnokok Ligájában szerepelhet, amit a Livepoollal nem tehetne meg, hiszen az angol klub az Európa-liga csoportkörében szerepel majd az ősszel a nemzetközi porondon. Szoboszlai a Bundesliga elmúlt kiírásában 31 pályára lépés alatt hat gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott csapattársainak, míg minden sorozatot figyelembe véve 46 találkozón tíz találat és 13 előkészítés fűződött a nevéhez.

Egyébként egy üzletet már délután megkötött a Liverpool és az RB Leipzig: a két klub a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a 20 éves középpályás, Fabio Carvalho a 2023–2024-es idényt kölcsönben a lipcsei csapatban tölti. Azt nem tudni, hogy ennek van-e köze Szoboszlai Dominik ügyéhez.

Borítókép: Szoboszlai Dominik remek idényt zárt Lipcsében, emiatt vált kapóssá (Fotó: Hendrik Schmidt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.