Bajnokok Ligája-döntőnek adhat otthont a Puskás Aréna

Idén a Puskás Aréna adott otthont a második számú európai kupasorozat, az Európa-liga döntőjének. Magyarország legnagyobb stadionja hamarosan Bajnokok Ligája-finálét is rendezhet, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tájékoztatása szerint Magyarország és Olaszország jelentkezett a 2026-os és a 2027-es döntő megrendezésére.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 13:16
Puskás Aréna
FBL-EUR-C3-FINAL-SEVILLA-ROMA Fotó: AFP/ODD ANDERSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA Twitter-oldalán közzétette, hogy mely országok pályáztak a klubsorozatok 2026-os és 2027-es döntőjének megrendezésére. A legrangosabb verseny, a Bajnokok Ligája fináléjára mindössze két ország: Magyarország és Olaszország pályázott. Ez alapján logikus következménynek tűnik, hogy a két év közül az egyikben hazánk, közelebbről minden bizonnyal a Puskás Aréna ad otthont a BL-döntőnek.

A Puskás Arénában idén a második számú sorozat, az Európa-liga döntőjét játszotta a Sevilla és a Roma. A legnagyobb magyar stadion befogadóképessége 67 155 fő, azaz valamelyest, de nem számottevően kisebb, mint a legutóbbi BL-döntők jellemzően hetvenezer feletti férőhelyű arénái.

Az idei BL-döntőt az isztambuli Atatürk Stadionban játszották, a 2024-es finálé helyszíne a londoni Wembley lesz, a 2025-ös döntőnek a müncheni Allianz Aréna adhat otthont.

Borítókép: Idén az Európa-liga döntőjét játszották a Puskás Arénában (Fotó: AFP/Odd Andersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.