Ilyen Hamilton kapcsolata a főnökével, miután Wolff beszólt neki

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton Formula–1-es pályafutása legrosszabb időszakát éli át, 32 futam óta nem állt a dobogó tetejére. Legutóbb, Ausztriában főképp panaszkodással telt a futama, amit főnöke, Toto Wolff egy ponton már nem bírt elviselni. Kedvenc helyszínére, Silverstone-ba megérkezve Hamilton megmagyarázta a történteket.

2023. 07. 07. 6:42
F1 Austrian Grand Prix 2023 Lewis Hamilton
Lewis Hamilton of Mercedes before the Formula 1 Austrian Grand Prix at Red Bull Ring in Spielberg, Austria on July 2, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Mercedes) szívének kedves helyszínen, Silverstone-ban versenyez a hétvégén a Formula–1 mezőnye. Nemcsak a hétszeres világbajnok hazai pályájáról van szó, hanem a 38 éves pilóta messze a legsikeresebb a Brit Nagydíjak történetében. Már nyolcszor nyert itt, míg a listán második Jim Clark és Alain Prost ötször-ötször, a jelenlegi mezőnyből pedig csak Fernando Alonso (Aston Martin) és Carlos Sainz (Ferrari) tud két, illetve egy győzelmet felmutatni.

Nyolc győzelmével Hamilton Silverstone királya
Nyolc győzelmével Hamilton Silverstone királya Fotó: MTI/EPA/Getty/Lars Baron

– Örülök neki, hogy visszatérünk Silverstone-ba, ez a legjobb futam! – lelkendezett a hétszeres világbajnok, majd felidézte első itteni Formula–1-es élményeit. – 2007-ben máris megszereztem itt az első pole pozíciómat. Talán ez volt az egyetlen alkalom, amikor a közönség hangosabb volt, mint az autóm. Ez különleges élmény volt.

 

Hamilton panasza

Legyen bár a száguldó cirkusz legsikeresebb versenyzője, Hamiltonnak az elmúlt másfél évben inkább a vereség ízéhez kellett hozzászoknia, a legutóbbi győzelme ugyanis 2021 decemberére datálódik, azóta 32 futamot teljesített anélkül, hogy a pódium tetején pezsgőzött volna, pedig 2022-ig egy olyan F1-es idényt sem zárt úgy, hogy ne nyert volna legalább egyszer.

A múlt hétvégén Ausztriában sem jött ki neki a lépés, a végelszámolásban csak nyolcadik lett. Folyamatosan panaszkodott a verseny közben, amit egy ponton már Toto Wolff csapatfőnök nem bírt elviselni, és odaszólt neki: 

– Az autó rossz. Tudunk róla, te csak vezesd!

Mára már nyoma sincs a feszültségnek. – A mi kapcsolatunkban az a legjobb, hogy őszinték lehetünk egymással – véli Hamilton. – Csak motiválni próbált ily módon. Tanulunk majd ebből, én már elgondolkoztam rajta, hogy miket mondtam akkor.

A Mercedesnél bíznak benne, hogy hasonló beszélgetésekre egyébként sem lesz szükség, a silverstone-i pálya jobban fekszik az autónak, mint a spielbergi, és az új első szárnytól is előrelépést várnak. 

– Ez nem egy óriási fejlesztési csomag, de remélhetőleg egy lépés a megfelelő irányba, hogy csökkentsük a lemaradásunkat – fogalmazott a brit pilóta. – Ausztriában nem zártunk jó hétvégét, de ilyenekből tanulhatunk a legtöbbet, ekkor működünk leginkább csapatként. Kedden és szerdán mindenki a gyárban volt, és azon dolgoztunk, hogy a rossz hétvége után egy jó következzen.

 

 

Mikor írja alá Hamilton az új szerződését?

A csütörtöki sajtónapon Hamilton – még meg nem történt – szerződéshosszabbításáról is szó esett. Wolff már egy hónapja kijelentette, közel a megegyezés, de ez továbbra sem született meg. A sikerhalmozó versenyző állítja, ennek nem az áll ennek hátterében, hogy a Mercedes még nem képes harcra késztetné a Red Bullt.

– Nem, én nem így gondolkodom. Még az idény vége előtt aláírjuk az új szerződést. Továbbra is száz százalékig megbízom a csapatban. Bár tovább tart, hogy eljussunk oda, ahová szeretnénk, és az oda vezető út nem könnyű, hiszek benne, hogy elérjük a célunkat. 

A hétvége menetrendje

Péntek: 1. szabadedzés 13.30, 2. szabadedzés 17.00
Szombat: 3. szabadedzés 12.30, időmérő 16.00
Vasárnap: Brit Nagydíj 16.00.

Borítókép: Lewis Hamilton Ausztriában (Fotó: AFP/Nurphoto/Jakub Porzycki)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.