Marozsán Fábián boldogságához már csak egy visszalépő kell

A selejtező harmadik fordulójában vereséget szenvedő magyar teniszező szerencsés vesztesként felkerülhet a wimbledoni főtáblára. Ha ez mégsem sikerülne, akkor Marozsán a magyar szuperligában szerepel, majd Triszetben indul ATP-challengerversenyen.

Magyar Nemzet
2023. 07. 01. 11:55
null
TENNIS-ITA-ATP-2023 Fotó: ANDREAS SOLARO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bízik a szerencsében a selejtező utolsó fordulójában vereséget szenvedő Marozsán Fábián, ezért továbbra is Wimbledonban várja, hátha felfér a füves Grand Slam-torna főtáblájára. Erre egészen addig van esélye, amíg az utolsó első fordulós mérkőzés elkezdődik, ugyanis visszalépés esetén ekkor még a szerencsés vesztesek lehetőséget kaphatnak. 

A négy legmagasabban rangsorolt, selejtező döntőt játszó, de főtáblára nem jutó teniszező között sorsolás alapján alakítják ki a sorrendet, s amennyiben egy főtáblás úgy dönt, hogy mégsem lép pályára, a sorrend alapján kerülhetnek a helyükre a szerencsés vesztesek. 

Marozsánnak türelmesnek kell lennie Fotó: AFP/Tiziana Fabi

Bár Marozsán Fábián volt a selejtező legmagasabb kiemeltje, akinek nem sikerült a legjobb 128 közé jutni, a szerencsés vesztesek sorsolásánál a negyedik helyre került. Mivel Jean-Lennard Struff és Gael Monfils is visszalépett, így a japán Vatanuki Joszuke és Daniel Taro is főtáblára jutott. 

Állítólag egy harmadik visszalépő is várható, így minden bizonnyal az amerikai Michael Mmoh is ott lesz az első fordulóban. Ha valóban így alakul, amire a szervezők szerint igen jó esély van, akkor Marozsán Fábián a következő, aki újabb visszalépés esetén feljut. A 95. helyen rangsorolt magyar játékos – akinek azért kellett a kvalifikációból indulni, mert a nevezés lezárulásakor még a legjobb százon kívül volt a világranglistán – így szerdáig Wimbledonban marad.

Ha mégsem mosolyog rá a szerencse, hazautazik, hogy a magyar szuperligában szerepeljen, majd július 17-étől a trieszti ATP-challengertornán szerepel, ahol a győztes 100 ranglistaponttal gazdagodik.

Marozsán Fábián várhatóan augusztus közepén utazik el az Egyesült Államokba, ahol a US Open előtt a tervek szerint kisebb tornán is elindul majd. Az év utolsó Grand Slam-viadalán valószínűleg alanyi jogon főtáblás lesz, a nevezés Wimbledon után zárul, július 17-én válik biztossá, kik azok, akik ott lehetnek a 128 között New Yorkban.

Borítókép: Marozsán Fábián (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.