Bondár és Udvardy is Grand Slam-győztes ellen kezd Wimbledonban

Elkészült az egyes főtáblák sorsolása a füves pályás Grand Slam-tornára. A wimbledoni teniszbajnokság női versenyének első fordulójában Udvardy Panna a második kiemelt Arina Szabalenka ellen kezd, Bondár Anna a szintén korábbi Grand Slam-győztes Bianca Andreescut kapta ellenfélül, míg Gálfi Dalma riválisa Linda Nosková lesz. A férfiak között a korábbi wimbledoni negyeddöntős Fucsovics Márton ellenfele a holland Tallon Griekspoor lesz.

2023. 06. 30. 11:28
ARina Szabalenka
Belarus' Aryna Sabalenka celebrates victory against Kazakhstan's Elena Rybakina after the women's singles final match on day thirteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 28, 2023. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP/David Gray
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn kezdődik az év harmadik Grand Slam-tornája, a wimbledoni füves pályás verseny . A legendás helyszínen négy magyar versenyző szerepelhet a főtáblán, a férfiak között a női mezőnyben Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna ragad ütőt.

Udvardy és Bondár is neves ellenfelet kapott az első fordulóra a pénteki sorsoláson. Előbbi a második kiemelt, idei Australian Open-bajnok Arina Szabalenka ellen játszik, utóbbi a 2019-es US Open-bajnok, a kanadai Bianca Andreescu ellen lép pályára az első fordulóban.

Gálfi Dalma a csehek tizennyolc éves tehetsége, Linda Nosková ellen kezd. Az aktuális világranglista alapján egyik magyar játékos sem esélyese a maga párharcának, bár a legnehezebb dolga kétségkívül Udvardynak lesz.

A férfiak főtábláján csak egy magyar, Fucsovics Márton lesz érdekelt. Korábbi wimbledoni negyeddöntősünk első ellenfele idén a huszonnyolcadik kiemelt holland Tallon Griekspoor lesz, aki két hete, a hollandiai s'Hertogenboschban füves pályás ATP 250-es versenyt nyert.

A selejtező utolsó körében drámai meccset elvesztett Marozsán Fábián még visszalépésekben bízhat, hogy esetleg mégis ott lehet ő is a főtáblán.

Borítókép: Az Australian Open-bajnok Arina Szabalenka Udvardy Panna ellen kezd Wimbledonban (Fotó: AFP/David Gray)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.