Sokkoló bejelentést tett a betegséggel küzdő korábbi világelső

Újabb teniszezőről derült ki, hogy nem végleges a visszavonulása. A korábbi világelső Caroline Wozniacki három év kihagyás és két gyermek megszülése után augusztusban ismét versenyez, a montreali WTA 1000-es versennyel hangol a US Open-szereplésre. Wozniacki bejelentése azért is meglepő, mert a dán játékos évek óta autoimmun betegséggel küzd.

Magyar Nemzet
2023. 06. 30. 7:59
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki Wimbledon 2017 Fotó: Getty Images/FILE/Shaun Botterill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ritka, hogy – különösen női – teniszezők meggondolják magukat, és a visszavonulásuk után néhány évvel mégis visszatérnek a versenyekre. A korábbi világelső és 2018-as Australian Open-bajnok Caroline Wozniacki esetében mégis teljesen váratlan volt a bejelentés, hogy már az idei US Open mezőnyében is ott lesz. A dán teniszező ugyanis a rheumatoid arthritis nevű, gyógyíthatatlan betegségben szenved.

Caroline Wozniacki család
David Lee, Caroline Wozniacki és két kisgyermekük (Fotó: Twitter/Caroline Wozniacki)

A betegség nagy szerepet játszott abban, hogy Wozniacki a 2020-as Australian Open előtt bejelentette visszavonulását. Két évvel korábban Melbourne-ben teljesült az álma, Grand Slam-bajnok lett, miközben már 2010-ben is világelső volt.

– Több mint két éven át bele sem ütöttem a teniszlabdába – árulta el Wozniacki, akinek két gyermeke is született a visszavonulás bejelentése óta, 2021 júniusában Olivia, majd 2022 októberében James. A visszavonulás véglegesnek tűnt számára is, férje, a Golden State Warriors színeiben NBA-bajnok David Lee és maga Wozniacki életében is már csak a család volt a fókuszban.

Amikor azonban Wozniacki újra ütőt ragadott, úgy érezte, jobban játszik, mint valaha, s a betegsége is kevésbé hátráltatja, mint visszavonulása előtt. Az elmúlt év utolsó napjaiban pedig rövid beszélgetés során kiderült, férje is bátorítja a visszatérésre.

Wozniacki tehát ott lesz az idei US Open mezőnyében, előtte már elindul a montreali WTA 1000-es versenyen. De a visszatérés nemcsak néhány versenyre szól, a dán játékos ott lenne a jövő évi Australian Openen és a párizsi olimpián is, s hisz benne, hogy képes a végső győzelemre a legnagyobb teniszversenyeken.

Amikor Wozniacki életében először Grand Slam-döntőt játszott, a 2009-es US Open fináléjában Kim Clijsters győzte le, akit akkor nem is jegyeztek a világranglistán, mert még nem vett részt elég tornán a kétéves kihagyása és első gyermeke születése után.

Wozniacki idén a másik oldalról élné át ugyanezt a csodát.

Borítókép: Caroline Wozniacki nagy eredményeket érne el (Fotó: Getty Images/FILE/Shaun Botterill)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.