Nem úszta meg a Sané-affért, Mané távozik a Bayerntől

Immár hivatalossá vált, amit hetek óta rebesgettek: Sadio Mané távozik a Bayern Münchentől. Az egy éve a Liverpooltól érkezett 31 éves szenegáli csatár nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ráadásul tettlegességig fajuló konfliktusba keveredett Leroy Sanéval. Mané Szaúd-Arábiába tart, várhatóan Cristiano Ronaldo csapattársa lesz az Al-Nasszr csapatánál.

Magyar Nemzet
2023. 07. 31. 20:16
Sadio Mané
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

személyesen jelentette be, hogy távozik a Bayern Münchentől.

– Fáj, hogy búcsút kell intenem a Bayernnek. Nem így képzeltem el a müncheni karrieremet. Úgy érzem, tudtam volna segíteni a csapatnak az új idényben, és ezt bizonyítani is akartam, de így alakult. Ennek ellenére a klubnak és szurkolóinak is a legjobbakat kívánom – nyilatkozta a 31 éves csatár a Sky televíziónak.

Mané tehát maradni szeretett volna, ám a Bayern nem marasztalta. Ennek két oka lehet. Egyrészt a 32 millió euróért plusz bónuszokért szerződtetett szenegáli csatár nem tudta pótolni a Barcelonához igazolt Robert Lewandowskit, harmincnyolc tétmeccsen csupán 12 gólt szerzett, az idény második felében már kiszorult a kezdőcsapatból. Másrészt súlyos konfliktusba keveredett az egyik csapattársával, a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő után az öltözőben megütötte Leroy Sanét, aki sértő megjegyzést tett rá.

Sajtóinformációk szerint a 31 éves Mané a szaúdi Al-Nasszr csapatánál folytatja a pályafutását, tehát csapattársa lesz. A játékos állítólag már hétfőn átesik a kötelező orvosi vizsgálatokon. S nagyon azért ne sajnáljuk, heti 650 ezer font lesz a fizetése Szaúd-Arábiában. Több mint a kétszerese, mint amennyit Liverpoolban vagy Münchenben keresett.

Borítókép: Sadio Mané csalódott (Fotó: AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.