Saját klublegendája csábította el a Liverpooltól a vezérét + videó

A Liverpool és az al-Ettifak csütörtökön bejelentette, hogy Jordan Henderson a szaúdi futballklubnál folytatja a pályafutását. Az angol középpályás edzője új csapatánál Steven Gerrard, a Liverpool klublegendája lesz.

Magyar Nemzet
2023. 07. 27. 15:34
Jordan Henderson Liverpool
(FILES) Liverpool's English midfielder Jordan Henderson gestures during the friendly football match between German first division Bundesliga club RB Leipzig and Liverpool FC in Leipzig, eastern Germany, on July 21, 2022. Liverpool captain Jordan Henderson has completed his move to Saudi Pro League side Al-Ettifaq, both clubs announced on Wednesday, July 27. (Photo by Ronny HARTMANN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ideje már tudni lehetett, hogy távozik a Liverpooltól. Folyamatosan érkeztek az angol középpályással kapcsolatos hírek, miszerint mindenben megegyezett az al-Ettifakkal, majd a klubok is dűlőre jutottak egymással, Henderson átesett az orvosi vizsgálatokon, és a legfrissebb hírek szerint már szerdán a szaúdiak horvátországi edzőtáborában már új csapattársaival gyakorolt. 

Steven Gerrard, Jordan Henderson, a Liverpool egykori játékosai
Steven Gerrard (balra) mostantól Henderson edzője Forrás: Instagram/jordanhenderson

A bejelentésre viszont még ezután is várni kellett. A Liverpool végül csütörtökön adta hírül, hogy tizenkét év és 492 mérkőzés után elhagyja a klubot a csapatkapitány, aki nyolc trófeát hódított el a Vörösökkel, köztük a harminc éven keresztül áhított bajnoki címet. Ezek után az al-Ettifak is bemutatta a jövevényeit, köztük természetesen Hendersont. Új mesterének, Steven Gerrardnak viszont nem kellett bemutatni a 33 éves futballistát, annak idején csapattársak voltak a Liverpoolnál és az angol válogatottnál is.

Gerrard elégedett lehet, mivel a nyáron kinevezett vezetőedző első számú kiszemeltje éppen a honfitársa volt az átigazolási ablakban. Hendersonnak pedig sokat hoz majd a konyhára a váltás: a hírek szerint háromszor annyit tesz majd zsebre az új klubjánál, mint korábban a Liverpoolnál.

– Nehéz szavakba önteni az elmúlt tizenkét évet, és még nehezebb búcsút mondani. De életem végéig Vörös maradok. Köszönök mindent – írta búcsúzóul a Liverpool-szurkolóknak Henderson.

Az angolok a közeljövőben újabb tapasztalt középpályásukat, Fabinhót veszíthetik el egy szaúdi gárda ellenében. Az al-Ittihad klubelnöke vasárnap óta Londonban tartózkodik, hogy nyélbe üsse az üzletet – az eddigi késlekedés mögött pedig a korábbi beszámolókkal ellentétben nem Fabinho kutyái álltak.

Hendersonért 12 millió fontot (plusz bónuszokat), a brazil futballistáért pedig várhatóan 40 millió fontot utalnak át a Liverpool számlájára.

Borítókép: Jordan Henderson (Fotó: AFP/Ronny Hartmann)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.