Ma megérkezik Budapestre a Ferencváros potenciális új edzője

A Ferencváros javában készül a Shamrock Rovers elleni, csütörtöki Konferencialiga-mérkőzésre. Ám a találkozónál is figyelemfelkeltőbb téma, vajon ki le Sztanyiszlav Csercseszov új utódja. Több nevet is bedobtak már, a legújabb, az amerikai Jesse Marsch, az RB Leipzig korábbi mestere a legvalószínűbb jelölt. Jesse Marsch állítólag ma Budapestre érkezik, hogy tárgyaljon az FTC vezetőivel.

Magyar Nemzet
2023. 07. 27. 8:35
Jesse Marsch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztanyiszlav menesztése után ismét Máté Csaba ugrott be, ő készíti fel a Ferencvárost a Shamrock Rovers elleni Konferencialiga-mérkőzésre. Megy a találgatás, hogy ki lehet Csercseszov utódja. Két lehetséges nézet van.

1. A Ferencváros folytatja az eddigi stratégiát, és neves szakembert igyekszik szerződtetni.

2. A klub szakít az eddig gyakorlattal, és Máté Csaba ezúttal hosszabb időre kap bizalmat.

Mindkettőre akadnak utaló jelek. Korábban Vladimir Petkovic és Vincenzo Montella nevét dobta be a magyar sajtó, egyik sem tűnt túl hitelesnek.

A legújabb jelölt, Jesse Marsch már valószínűbbnek tűnik. Az ő lehetséges szerepvállalásáról először a Goal.com írt, a hírt a Nemzeti Sport azzal toldotta meg, hogy az amerikai szakember, aki korábban az RB Leipziget is irányította – így a három magyar, és edzője is volt, sőt Szoboszlaival már Salzburgban is dolgozott –, csütörtökön, tehát ma Budapestre érkezik, hogy tárgyaljon az FTC vezetőivel.

 

A 49 éves amerikai edző 2022 márciusától idén februárig a Leeds Unitedet irányította, azóta nincs csapata. A nyáron eddig nem kelt el, szűkülnek a lehetőségek, a Ferencváros pedig megfontolandó lehetőség.

Borítókép: Jesse Marsch hosszú időn át volt Szoboszlai Dominik edzője (Fotó: AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.