Kutyái miatt dőlhet dugába a Liverpool sztárjának átigazolása

Már-már úgy tűnt, hogy Karim Benzemát és N’golo Kantét követően hamarosan Fabinho is az al-Ittihad futballistája lesz, de meghökkentő ok miatt kerülhet veszélybe a brazil középpályás átigazolása. Pedig a Liverpool és a szaúdi klub már mindenben megegyezett egymással.

Magyar Nemzet
2023. 07. 24. 17:23
Fabinho, Liverpool
Liverpool's Brazilian midfielder Fabinho leaves the pitch after being substituted off during the English Premier League football match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, north west England on April 9, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyire örülhettek a Liverpool szurkolói és Alexis Mac Allister érkezésének, legalább akkora sokként érhette őket, hogy ezek után két sikerkovácsuk, a csapatkapitány és Fabinho is távozik a csapattól. Bejelentés ugyan még egyikük esetében sem történt, de egybehangzó sajtóinformációk szerint az angol klub és az al-Ettifaq, illetve Fabinho esetében az al-Ittihad már mindenben megegyezett egymással.

Fabinho Liverpool
A Liverpool középpályása (jobb szélen) nem szívesen mondana le a kutyáiról Forrás: Instagram

Henderson már át is esett az orvosi vizsgálatokon, Fabinho körül viszont az elmúlt napokban nagy volt a csönd. Ennek hátterében pedig egy egészen furcsa ok állhat – a brazil játékos két házi kedvence. Fabinhónak és feleségének, Rebeca Tavaresnek ugyanis francia bulldogjaik vannak, ez a kutyafajta pedig háziállatként nem tartható Szaúd-Arábiában, mivel túl veszélyesnek és agresszívnak minősítették őket, így csak vadászatra, valamint vakvezető kutyaként vetik be ezeket az állatokat. Ugyanez igaz a rottweilerekre és a pitbullokra is.

Az al-Ittihad emiatt azzal a kéréssel fordult a szaúdi kormányhoz, hogy Fabinho kutyáival tegyenek kivételt. Ha ez megvalósul, minden akadály elhárulhatna a játékos 46 millió eurós átigazolása elől. A 29 éves védekező középpályás négy évre írna alá, és a jövőben és csapattársa lenne.

 

A Liverpool kétgólos előnyt tékozolt el

Henderson és Fabinho nem tartott a Liverpoollal a németországi túrájára sem, ahol két meccset játszottak Jürgen Klopp fiai. Az elsőt, a Karlsruhe ellenit 4-2-re nyerték meg a Vörösök, a másodikon, hétfőn viszont kétgólos előnyt hagytak veszni. Luis Díaz szerzett vezetést, majd a Fürth Julian Green révén egyenlített, hogy aztán Darwin Núnez duplájának köszönhetően 3-1-re ellépjen a Liverpool. A német csapat válaszként a rá következő tizennyolc percben három góllal megfordította az állást, végül pedig Mohamed Szalah a 89. percben beállítsa a 4-4-es végeredményt.

A Karlsruhe elleni volt Szoboszlai Dominik bemutatkozó mérkőzése az angoloknál, a Fürth otthonában viszont apró sérülése miatt nem lépett pályára. Aggodalomra Klopp szerint nincs ok, a magyar játékos hamarosan készen áll majd az újabb bevetésre.

Borítókép: Fabinho (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.